Uutiset | 22.6.2021

Hoivatilat toteuttaa toimitilat Vallilaan Helsingin ensikodille

Hoivatilat Oyj
Tiedote, sosiaalinen media 22.6.

Hoivatilat toteuttaa toimitilat Vallilaan Helsingin ensikodille

Hoivatilat Oyj ja Helsingin ensikoti ry ovat solmineet yhteistyösopimuksen uusien tilojen toteuttamisesta Helsingin ensikodille. Ensikodin nykyiset tilat sijaitsevat samalla tontilla Helsingin Vallilassa. Sopimuksen mukaisesti Hoivatilat saneeraa täysin ensikodin vanhan 1940-luvulla rakennetun rakennuksen ja purkaa 1960-luvulla rakennetun perhetalon. Purettavan talon tilalle rakennetaan uudet ensikodin toimintaa varten suunnitellut tilat.

”Hankekehitysprosessi on ollut pitkäkestoinen ja tämänkaltaisissa kohteissa todella moni asia pitää tulla huomioon otetuksi. Yhteistyö on kuitenkin ollut koko ajan kitkatonta ja yhteinen päämäärä on ollut selvä. On todella hienoa, että ensikodin kaltainen toimija pystyy jatkamaan tärkeää tehtäväänsä tutussa sijainnissa ja että pystymme mahdollistamaan heille tämän”, kertoo Hoivatilojen hankekehityspäällikkö Olli Haapio.

Hankkeen kerrosala tulee olemaan yhteensä noin 4000 m² ja investoinnin kokonaisarvo on noin 13 miljoonaa euroa. Uusien tilojen myötä Helsingin ensikoti keskittää merkittävästi toimintojaan samaan osoitteeseen. Tilojen suunniteltu valmistumisaika on keväällä 2023.

”Yhdessä Hoivatilojen kanssa Helsingin ensikoti tarjoaa asiakkaillaan puitteet, joissa vauvat ja pienet lapset saavat parhaan mahdollisen perustan elämälleen. Uudesta ensikodistamme rakentuu ainutlaatuinen lapsen oikeuksista ja perheen kunnioituksesta rakentuva hoivaava yhteisökuntoutuksen ympäristö, jossa yhdistyvät viimeisimpään tutkittuun tietoon perustuva ammatillinen osaaminen ja eettisesti kestävä, ihmisarvoa kannatteleva toiminta. Rakennamme tulevaisuutta toimimalle tänään”, toteavat Helsingin ensikodin puheenjohtaja Kirsi Suvensalmi ja toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila.

”Hoivatilojen missiona on luoda parempaa yhteiskuntaa ja palveluympäristöjä yhdessä kumppaneidemme kanssa. Tämä ensikotihanke on meille erityinen ja tärkeä. Olemme todella iloisia luottamuksesta, jota Helsingin ensikoti ry on meille osoittanut”, kertoo Hoivatilojen toimitusjohtaja Jussi Karjula.

Hoivatilat Oyj

Lisätietoja:

Olli Haapio
Hankekehityspäällikkö
040 727 4555
olli.haapio(a)hoivatilat.fi

Hoivatilat lyhyesti:

Hoivatilat Oyj on erikoistunut päivä- ja hoivakotikiinteistöjen sekä palvelukortteleiden ja koulujen tuottamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen. Hoivatilat on perustettu vuonna 2008 ja yhtiö on tehnyt yhteistyötä jo noin 60 suomalaisen kunnan kanssa ja käynnistänyt noin 250 kiinteistöhanketta eri puolille Suomea ja Ruotsia. Hoivatilat on osa Aedifica-konsernia. Aedifica on hoivakiinteistöjen omistamiseen erikoistunut yhtiö, jolla on toimintaa useissa Euroopan maissa. www.hoivatilat.fi

Edellinen Seuraava