Uutiset | 18.6.2021

Hoivatilat Oyj toteuttaa Metsolan ala-asteen vuokramallilla Helsingin kaupungille

Hoivatilat Oyj 
Lehdistötiedote 18.6.2021 kello 13:00 

Hoivatilat Oyj toteuttaa Metsolan ala-asteen vuokramallilla Helsingin kaupungille 

Hoivatilat Oyj on valittu Helsingin Metsolan ala-asteen toteuttajaksi. Metsolan ala-asteen vuokranantajan kilpailutus toteutettiin kilpailullisena neuvottelumenettelynä. Kilpailutuksen arviointikriteereinä olivat koulurakennuksen toiminnalliset ominaisuudet, kaupunkikuva ja arkkitehtuuri, tekniset ominaisuudet ja elinkaarikestävyys sekä vuokrahinta.   

”Kilpailu toteutettiin kaksivaiheisena. Ensimmäisessä kilpailuvaiheessa saadut kahdeksan ehdotussuunnitelmaa ja toisessa kilpailuvaiheessa saadut kaksi tarjousta olivat tarjouspyynnön mukaisia. Hoivatilat Oyj:n tarjous hyväksyttiin Metsolan ala-asteen vuokranantajan hankinnan kilpailutuksen voittajaksi tarjouspyynnön mukaisin vertailuperustein parhaat vertailupisteet saaneena ”, kertoo projektinjohtaja Markku Hakonen Helsingin kaupungin Tilat-palvelusta.  

Helsingin Metsolan ala-asteen uuteen koulurakennukseen tulee tilat luokkien 1.-6. käyttöön, yhteensä 360 oppilaalle. Koulurakennuksen koko on noin 3 600 m2. Vuokrasopimus on kestoltaan 20 vuotta ja kokonaisarvoltaan noin 12,5 miljoonaa euroa. Vuokrasopimukseen sisältyvät myös kiinteistön ylläpito ja lämmitys. 

”Kiitämme Helsingin kaupunkia luottamuksesta ja lähdemme erittäin mielellämme toteuttamaan Metsolan ala-astetta kaupungin tarpeisiin. Huolimatta kilpailutuksen tiiviistä ja tavoitteellisesta aikataulusta, kaupunki on onnistunut viemään sen läpi onnistuneesti, mikä kertoo vuokramallin hankintatavan sujuvuudesta ja ketteryydestä. Myönteisesti olemme myös panneet merkille kaupungin aktiivisuuden sekä sitoutumisen hankkeeseen, mikä tarjoaa erittäin hyvät edellytykset hankkeen toteuttamiselle. Vuokramallin hankintatapa on lisääntynyt julkisella  sektorilla ja näköpiirissä on vuokramallin hankintojen lisääntyminen”, toteaa Hoivatilojen asiakkuusjohtaja Jussi Vikman.  

Uusi koulu rakennetaan Itä-Pakilaan Kehä 1:n eteläpuolelle osoitteeseen Kansantie 1. Kaupunki purkaa tontilla olevan vanhan rakennuksen ja uusi koulu on tavoitteena ottaa käyttöön tammikuussa 2023.  

”Helsingin kaupunki on kiinnittänyt tässä hankkeessa erityistä huomiota elinkaarikestävyyteen. Huomioimme tämän omassa suunnitteluratkaisussamme siten, että rakennukseen tulee maalämpö- sekä aurinkoenergiajärjestelmä. Lisäksi kiinnitimme suunnittelussa muutenkin huomiota parempaan energiatehokkuuteen. Näiden ansiosta rakennuksessa tullaan saavuttamaan A-energiatehokkuusluokka ja hyvin alhainen E-luku. Ympäristövastuu on erittäin tärkeä asia Hoivatiloille ja pyrimme hyödyntämään teknologiaa sekä energiatehokkaita ratkaisuja kaikissa kohteissamme”, kertoo Hoivatilojen hankepäällikkö Panu Pigg

Hoivatilat Oyj 

Lisätietoja: 

Jussi Vikman 
Asiakkuusjohtaja
050 4907575
jussi.vikman(a)hoivatilat.fi 

Hoivatilat lyhyesti: 

Hoivatilat Oyj on erikoistunut päivä- ja hoivakotikiinteistöjen sekä palvelukortteleiden ja koulujen tuottamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen. Hoivatilat on perustettu vuonna 2008 ja yhtiö on tehnyt yhteistyötä jo noin 60 suomalaisen kunnan kanssa ja käynnistänyt noin 250 kiinteistöhanketta eri puolille Suomea ja Ruotsia. Hoivatilat on osa Aedifica-konsernia. Aedifica on hoivakiinteistöjen omistamiseen erikoistunut yhtiö, jolla on toimintaa useissa Euroopan maissa. www.hoivatilat.fi  

Edellinen Seuraava