Uutiset | 21.6.2022

Puijonkuppeen palvelukortteliin päiväkoti, ikäihmisten asumispalveluita ja ravintola

Uudella Puijonkuppeen alueelle Kuopiossa ensimmäiset rakennuskohteet ovat jo pitkällä. Niiden joukossa on monisukupolvinen palvelukortteli, jossa yhdistyvät ikäihmisten hoiva ja asuminen sekä varhaiskasvatuspalvelut. Operaattoreina palvelukorttelissa tulevat toimimaan Kuopion kaupunki ja Norlandia Care Oy.

Rakenteilla on viisikerroksinen, noin 4 000 kerrosneliömetrin palvelukortteli. Rakennuttajana toimii tilojen omistajaksi jäävä Hoivatilat Oyj, joka on varhaiskasvatuksen, koulujen, hoivan tilojen sekä palvelukortteleiden rakennuttamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen erikoistunut palveluyritys. Urakoitsijana hankkeessa toimii Puijonkuppeen aluekehityksen veturi Skanska.

Hoivakodin ja päiväkodin lisäksi Syksy-korttelipihaan tulee myös asumisoikeusasuntoja sekä pysäköintilaitos, joka lisää viihtyisyyttä mahdollistaen enemmän pihapiiriä asukkaille.

Monipuoliset palvelut erinomaisella sijainnilla

Kuopion kaupunki käynnistää korttelissa päiväkotitoiminnan tammikuussa -23. Tilat tulevat toimimaan Sinikellon päiväkodin väistötiloina lähivuosien ajan. Hallinnon suunnittelija Jaana Mäntykenttä Kuopion kaupungilta kertoo, että neliryhmäisessä päiväkodissa on 75 hoitopaikkaa 1–5-vuotiaille lapsille. Mäntykenttä sanoo sijainnin olevan erinomainen niin lasten, vanhempien kuin henkilöstön näkökulmista:

Saamme uudet tilat moottoritien läheltä, joten meille on helppo kulkea myös maaseutualueilta. Isot työnantajat Kuopion yliopistollinen sairaala ja Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampus ovat lähellä, ja keskustakin alle kilometrin päässä. Sijainti on perheiden kannalta lottovoitto.

Mäntykenttä lisää, että vieressä olevia kaupungin parhaita sisäliikuntamahdollisuuksia, kuten Kuopio-hallia, tullaan lasten kanssa varmasti hyödyntämään. Mäntykenttä iloitsee myös siitä, että naapurissa on ikäihmisten asumispalveluita. Hän sanoo monisukupolvisen palvelukorttelin olevan kaikin puolin toimiva konsepti, jossa lapset pääsevät nauttimaan muun muassa esiintymisistä ja ikäihmiset saavat iloa niin lasten leikkien seuraamisesta kuin mahdollisuuksien mukaan yhteisistä aktiviteeteistakin.

Palveluoperaattori Norlandia Care Oy tulee tarjoamaan korttelissa 69 tehostetun palveluasumisen ja 21 tuetun palveluasumisen asuntoa. Norlandian Yhdessä-konseptin mukaiseen kokonaisuuteen kuuluu lisäksi deliravintola ja yhteistiloja. Norlandian kotihoitopalveluja ikäihmisille ja lapsiperheille tarjoavan Alina-ketjun toimitilat muuttavat palvelukortteliin, tarjoten myös yhteistoimintaa.

Norlandia Hoivan maajohtaja Graziella Vartola kertoo, että synergioiden kautta palveluita pystytään tarjoamaan varsin laajasti, lähialueella kotona asuvista ikäihmisistä tehostetun hoivan tarpeessa oleviin. Palvelukorttelista tullaan muodostamaan matalan kynnyksen paikka kohdata ja toimia yhdessä, ja yhteistiloissa voi esimerkiksi lounaskäynnin yhteydessä mittauttaa verenpaineen ja jäädä viettämään aikaa ja tapaamaan ihmisiä.

Palvelukortteli valmistuu loppusyksystä, yhtenä uuden alueen ensimmäisistä kohteista. Hoivatilojen hankekehityspäällikkö Olli Haapio toteaa Puijonkuppeesta, että rakenteilla on korkealaatuista arkkitehtuuria ja suunnittelua edustava kokonaisuus.

On upeaa olla vahvistamassa monimuotoista asumista uudella alueella. Tässä tehdään koko aluetta ja isompaa yhteisöä pitkään palvelevaa kokonaisuutta huippusijainnilla, lisää Haapio.

Kokonaisuudessaan Puijonkuppeen alueen arvioidaan valmistuvan vuonna 2030.

Lisätietoja

Hoivatilat Oyj
Olli Haapio
040 727 4555
olli.haapio(a)hoivatilat.fi

Norlandia Care Oy
Graziella Vartola
044 491 8728
graziella.vartola(a)norlandia.com

Kuopion kaupunki
Jaana Mäntykenttä
044 718 4616
jaana.mantykentta(a)kuopio.fi


HOIVATILAT OYJ on johtava vastuullisten yhteiskuntakiinteistöjen tuottaja, omistaja ja vuokraaja. Toteutamme vuokrattavia tiloja sekä kunnille että yksityisille palveluntuottajille Suomessa ja Ruotsissa. Hoivatilat on perustettu vuonna 2008 ja yhtiö on tehnyt yhteistyötä jo noin 70 kunnan kanssa ja käynnistänyt yli 250 kiinteistöhanketta eri puolille Suomea ja Ruotsia.

Edellinen Seuraava