Uutiset | 30.6.2022

Hoivatilat ostaa Pohjois-Ritaharjun koulun Oulun kaupungilta

Oulu Kaupungin konsernijaosto päätti 24.1.2022 asettaa Pohjois-Ritaharjun koulurakennuksen myyntiin ja kaupunginhallitus hyväksyi myyntipäätöksen kokouksessaan 27.6.2022.

Oulun kaupunki on alun perin rakennuttanut nyt myytävän Pohjois-Ritaharjun koulun vuonna 2016. Koulun laajuus on 3 406 brm2. Kaupunki kilpailutti Pohjois-Ritaharjun koulun laajennushankkeen vuokramallilla vuonna 2021 ja Hoivatilat valittiin koulun toteuttajaksi. Uuden koulun rakentaminen on parhaillaan käynnissä. Lisäksi Hoivatilat toteuttaa yhteisen piha-alueen molemmille kouluille sekä kevyenliikenteen väylän siirron.

”Koulun toiminnan sekä kiinteistöjen ylläpidon kannalta on eduksi, että molemmat rakennukset ja tontit ovat saman omistajan hallinnassa ja vastuulla”, toteaa Oulun kaupungin konserninjohtaja Ari Alatossava.

“Suomessa kunnat ja kaupungit ovat tehneet strategisia linjauksia kiinteistöjen omistamiseen liittyen ja esimerkiksi Oulun kaupunki kehittää aktiivisesti kumppanuuksia vaihtoehtoisten ratkaisujen toteuttamiseksi. Hyvä esimerkki tästä ovat vuokramallilla toteutetut useat koulu- ja päiväkotihankkeet viime vuosien aikana. Markkinoilta löytyy joustavia ja taloudellisesti kestäviä ratkaisuja. Hoivatilat on vastuullinen ja pitkäaikainen kiinteistönomistaja ja vuokraamme nyt ostamamme koulun Oulu kaupungille 25 vuoden vuokrasopimuksella, kuten viereen rakenteilla olevan uuden koulunkin”, toteaa Hoivatilojen asiakkuusjohtaja Jussi Vikman.

Koulun kauppahinta on 8,9 miljoonaa euroa. Kauppahinnan määrittämisessä Oulun kaupunki käytti ulkopuolista arvioitsijaa. Kaupunki on sitoutunut vuokraamaan tilat Hoivatiloilta 25 vuoden vuokrasopimuksella ja vuokrasopimukseen sisältyy myös kiinteistön ylläpito.

Hoivatilat Oyj 

Lisätietoja:

Jussi Vikman
Asiakkuusjohtaja
p. 050 490 7575
jussi.vikman(a)hoivatilat.fi

Hoivatilat lyhyesti:

HOIVATILAT OYJ on voimakkaasti kasvava päivä- ja hoivakotikiinteistöjen sekä palvelukortteleiden ja koulujen tuottaja ja omistaja. Toteutamme vuokrattavia tiloja sekä kunnille että yksityisille palveluntuottajille Suomessa ja Ruotsissa. Hoivatilat on perustettu vuonna 2008 ja yhtiö on tehnyt yhteistyötä jo noin 70 kunnan kanssa ja käynnistänyt yli 250 kiinteistöhanketta eri puolille Suomea ja Ruotsia. Toimipisteemme sijaitsevat Oulussa, Espoossa ja Tukholmassa. Hoivatilat on osa belgialaista pörssilistattua Aedifica SA -konsernia.

Edellinen Seuraava