Viihtyisä ja turvallinen Hyvinvointikeskus Finlandia Keravalle

Keravan Kivisillan alueelle valmistuu syksyllä 2024 Ikifitin Hyvinvointikeskus Finlandia. Puurakenteinen hyvinvointikeskus tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ikäihmisille sekä yhteisölliseen asumiseen soveltuvia asuntoja. Suunnittelussa on panostettu turvallisuuteen ja kodinomaisuuteen.

Ikifitin toiminnassa tärkeää on yksilöllisyyden ja oman identiteetin tukeminen, ja se näkyy myös Hyvinvointikeskus Finlandiassa. Hyvinvointikeskukseen on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua tulevana kesänä Keravan Uuden ajan rakentamisen festivaalilla 26.7.–7.8.2024

Viihtyisä ja turvallinen Hyvinvointikeskus Finlandia Keravalle

Asiakas Ikifit Oy

Tyyppi Hoivakoti

Sijainti Kerava

Hoitopaikkojen määrä Hyvinvointikoti Kaino, ympärivuorokautisen hoivan palvelut, 30 paikkaa. Villa Kaisla, kevyempi yhteisöllinen asuminen, 29 vuokrattavaa asuntoa.

Valmistumisaika Syksy 2024

Loppuelämän koti

Hyvinvointikeskus Finlandian yksitasoinen kokonaisuus tarjoaa asukkailleen esteettömän, turvallisen ja viihtyisän loppuelämän kodin uusissa ja toimivissa tiloissa.

Luonnonkaunis Keravan Kivisilta luo arjelle kauniit puitteet, joissa myös kaikki tarpeelliset palvelut ovat lähellä. Kivisilta sijaitsee noin kilometrin päässä Keravan keskustasta, ja rautatieasema ja bussiliikennöinti takaavat helpot kulkuyhteydet.

Hyvinvointikoti Kainoon valmistuu 30 ympärivuorokautisen hoivan paikkaa ja kevyemmän yhteisöllisen asumisen Villa Kaislaan 29 asuntoa. Kummallakin puolella on omat yhteisölliset tilat asukkaiden käyttöön. Hyvinvointikeskuksen pohjaratkaisu muodostaa suojatun sisäpihan, jonka vehreässä ympäristössä on mukava viettää aikaa. Pihapiiristä löytyvät myös kuntoilulaitteet.

– Yhteisöllistä tilaa on haluttu mahdollisimman paljon, ja muun muassa värivalinnoilla ja muilla yksityiskohdilla tehdään miljööstä lämminhenkinen ja kodikas, kertoo Ikifitin toimitusjohtaja Leena Laranne.

Ikifitin asumispalveluissa korostuu kuntouttavan toiminnan tärkeys, ja Hyvinvointikoti Kainossa asukkaiden tukena ovat omat fysioterapeutit. Mahdollisuus on sekä yksilö- että ryhmäfysioterapiaan. Asukkaiden omia vahvuuksia tuetaan niin, että toimintakyky säilyisi mahdollisimman hyvänä. Yhteisöllisyys näkyy Hyvinvointikeskus Finlandiassa monenlaisena yhteisenä toimintana, johon myös omaisten ja läheisten on helppoa ottaa osaa.

– Lähtökohtana on aina, että kaikilla asukkailla on turvallinen ja hyvä olo. Ystävät, läheiset ja omaiset ovat meille myös aina tervetulleita. Odotamme innolla, että pääsemme aloittamaan toiminnan Keravalla, kertoo Ikifitin Hämeenlinnan asumispalveluiden vastuualuejohtaja Virve Rantala.

Toimintakyvyn tukeminen tärkeässä osassa

Ikifit on kotimainen ikäihmisten palveluasumisen ja hoivan ammattilainen sekä kuntoutuksen moniosaaja. Sen kattavaan palvelutarjontaa kuuluvat niin yhteisöllisen asumisen kuin tehostetun ympärivuorokautisen asumisen palvelut ikäihmisille. Ikifitin päätehtävänä on tuottaa laadukasta, kokonaisvaltaista ja yksilöllistä palvelua asiakkailleen.

Toimivaksi havaittu yhteistyö Hoivatilojen kanssa jatkuu jälleen, kun Keravan URF-festivaalille Kivisillan asuinalueelle rakentuu Hyvinvointikeskus Finlandia. Se on Ikifitin yhdeksäs hyvinvointikeskus, jossa on niin yhteisöllistä asumista kuin ympärivuorokautista hoivaa.

Asiakkaiden yksilöllisyyden ja oman identiteetin sekä toimintakyvyn tukeminen on Ikifitin toiminnassa tärkeässä osassa. Ikifitissä työskennellään moniammatillisesti kuntouttavalla työotteella, asiakaslähtöisyyttä, turvallisuutta ja kiireettömyyttä korostaen. Asukkaiden mielenkiinnonkohteita halutaan tukea monipuolisesti.

– Hoidettava on meillä aina yksilö. Tuemme sellaisissa asioissa, joissa apua tarvitaan, ja pyrimme siihen, että toiminnallisuus säilyisi. Yhteisöllisyys voi näkyä esimerkiksi siinä, että on yhteistä ulkoilua ja muuta ohjelmaa, suunnitellaan yhdessä koko talon toimintaa, toteaa Ikifitin Hämeenlinnan asumispalveluiden vastuualuejohtaja Virve Rantala.

Yhteisöllistä asumista ja ympärivuorokautista hoivaa yhdistävä hyvinvointikeskus mahdollistaa sen, että mahdollinen siirtymä yhteisöllisestä asumisesta jatkuvamman tuen piiriin onnistuu vaivattomasti. Tällöin sekä tilat että hoitajat ovat jo tulleet asukkaalle tutuiksi, Leena Laranne sanoo.

Silloin on syntynyt jo keskinäinen luottamus, mikä on äärimmäisen tärkeää.

Hyvinvointikeskus Finlandian toteutus on sujunut Hoivatilojen kanssa suunnitellusti. Yhteistyö on Laranteen mukaan todella vaivatonta.

Kaikki mitä Hoivatilojen kanssa on sovittu, on myös toteutunut. Uskon luottamuksen olevan molemminpuolista, ja heidän kanssaan on aina mukava toteuttaa hankkeita yhdessä. Voimme varmasti esitellä Hyvinvointikeskus Finlandiaa Uuden ajan rakentamisen festivaaleilla ylpeänä.


Lue lisää: