Artikkelit | 9.12.2020

Ensimmäiset hankkeet valmistuivat Ruotsissa

Yksi Ruotsissa toimivan Hoivatilat AB:n ensimmäisistä hankkeista oli esikoulun rakentaminen uudelle Mälardalenin alueelle Eskilstunan lähettyvillä. Elokuussa upouudessa kiinteistössä aloitti toimintansa esikoulu British Mini Borsökna.

Eskilstunan esikouluhanke sai alkunsa muutama vuosi sitten. Paikallinen kiinteistöalan yritys Faskunge Fastigheter AB suunnitteli uutta asutusta alueelle ja etsi yhteistyökumppania, jolla olisi kokemusta vastaavien rakennusten toteuttamisesta.

– Olimme täydellinen valinta kumppaniksi, sillä meillä on paitsi juuri oikeanlaista kokemusta kiinteistöhankkeista, myös samankaltaiset näkemykset pitkäaikaisesta omistajuudesta ja aluekehittämisestä, kertoo Hoivatilat AB:n toimitusjohtaja Maria Frid.

Fridin mukaan Hoivatiloilla oli kunnianhimoisia suunnitelmia heti alusta lähtien, ja niitä kehitettiin läheisessä yhteistyössä vuokralaisen kanssa. Frid kertoo projektitiimillä olleen todella antoisia keskusteluja tilasuunnittelusta päivittäisen liiketoiminnan näkökulmiin. Myös esikoulun omistajan British Schoolsin toimitusjohtaja Jakob Ladenstedt on yhteistyöhön tyytyväinen:

– Hoivatilojen kanssa kaikki on hoitunut erittäin hyvin koko prosessin ajan, suunnitteluvaiheesta kiinteistön valmistumiseen. He ovat olleet aidosti kiinnostuneita tarpeistamme ja osoittaneet joustavuutta sekä vahvaa sitoutumista.

– Kaiken tekemisen tavoitteena on ollut se, että me heidän asiakkaanaan ja perheet meidän asiakkainamme olisivat tyytyväisiä.

British Minin väki iloitsee eniten siitä, että kaikki tilat ja toiminnot on suunniteltu nimenomaan heitä varten. Hoivatilojen Maria Frid odottaa tyytyväisenä ja innolla yhteistyön jatkoa, niin vuokralaisesta kuin kiinteistöstäkin huolehtimista.

Kahdeksanryhmäisessä esikoulussa temmeltää 140 lasta. Perinteisten tilojen lisäksi aikaa vietetään esimerkiksi ateljeessa luovan toiminnan parissa. Huippumodernissa keittiössä valmistuu kerralla viisisataa ateriaa, joita toimitetaan myös lähialueelle British Schoolsin muihin toimipisteisiin. Korkealaatuinen ravinto onkin välttämätöntä kasvaville, leikkiville lapsille, jotta heillä riittää energiaa myös uusien asioiden oppimiseen joka päivä. Tämä vastaa brittiläistä näkemystä siitä, että oppiminen leikin kautta on lapsen työ.

Edellinen Seuraava