Uutiset | 21.9.2022

Hoivatilat Green Building Council Finlandin jäseneksi

Green Building Counsil Finlandin hallitus on hyväksynyt Hoivatilat Oyj:n jäsenekseen. FIGBC on yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on kestävä ja hiilineutraali rakennettu ympäristö, joka toimii kiertotaloutta toteuttaen ja mahdollistaa ihmisille kestävän ja laadukkaan elämän.

– Noin miljardin euron kiinteistösalkkumme velvoittaa kiinnittämään huomiota vastuullisuuteen, ja painoarvoa lisää se, että kiinteistö- ja rakennusala on merkittävä päästöjen aiheuttaja. Koko toimialalta vaaditaan siis vahvoja toimia, joita Green Building Council Finlandin aktiivinen toiminta tukee erinomaisesti. Näin ollen jäseneksi liittyminen oli meille luonteva päätös, sanoo Hoivatilojen toimitusjohtaja Atte Niittylä.

Vastuullisilla valinnoilla kohti hiilineutraaliutta

Euroopan unionin vihreän kehityksen ohjelman mukainen tavoite on, että maanosa saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2050 mennessä. Suomen ilmastopolitiikassa tähtäin on vielä korkeammalla: ilmastopolitiikkamme kunnianhimoinen tavoite on, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Merkittävänä kiinteistönomistajana Hoivatilojen tavoitteena on olla samassa vauhdissa Suomen kansallisen ohjelman kanssa.

Hoivatilojen lähtötilanne on melko hyvä: kiinteistökanta on kohtuullisen uutta, reilun kymmenen vuoden aikana pääosin itse kehitetty ja rakennutettu. Lisäksi yhtiön strategiana on alusta asti ollut toimia vastuullisena pitkäaikaisena kiinteistönomistajana. Jo usean vuoden ajan olemme järjestelmällisesti kehittäneet kiinteistöjemme energiajohtamista mm. etäluennan ja etävalvonnan keinoin. Kiinteistömme ovat talotekniikan etävalvonnan piirissä ja niiden energian-, sähkön- ja vedenkulutusta mitataan automaattisesti.

– Ei ole salaisuus, että kun rakennutat kiinteistöä, jonka tulet itse omistamaan pitkään, niin on suuri intressi tehdä järkeviä, aikaa kestäviä ratkaisuja. Tavoittelemme aina A-energialuokan kiinteistöjä ja valitsemme uusiutuvia lämmönlähteitä, kertoo Hoivatilojen kiinteistöjohtaja Juhana Saarni.

Hoivatilat Oyj

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Atte Niittylä
p. 050 323 8047
atte.niittyla(a)hoivatilat.fi

Kiinteistöjohtaja Juhana Saarni
p. 040 354 2662
juhana.saarni(a)hoivatilat.fi

Edellinen Seuraava