Uutiset | 9.8.2022

Oulun ydinkeskustaan uudenlaisia asumisratkaisuja ikäihmisille

Vaaranpihan kortteliin, kauppakeskus Valkean läheisyyteen, aletaan rakentaa palvelukiinteistöä, johon tulee asuntoja ikäihmisille sekä monipuolisia yhteisötiloja asukkaiden ja kaupunkilaisten käyttöön. Kohteen rakennuttaa ja omistajaksi jää Hoivatilat Oyj, pääurakoitsijana toimii Lehto Group Oyj ja asumisratkaisut monipuolisine palveluineen tulee tarjoamaan Nonna Group Oy.

Nonna Group on vuonna 2020 perustettu palvelukehitysyhtiö, jonka toimialaan kuuluvat erilaiset asumis- ja palveluratkaisut muun muassa ikäihmisten asumiseen liittyen. Yhtiön toimitusjohtaja Nora Stenvall kertoo yhtiön lähtevän innolla käynnistämään Vaaranpihan hanketta Hoivatilojen kanssa.

– Meillä oli pitkään Oulusta haussa kohde, jossa tarjota yhteisöllistä asumista ja palveluja ikäihmisille, lisää Stenvall.

Kahdeksankerroksiseen rakennukseen tulee 85 asuntoa, joista 25 on suunniteltu pariskunnille. Hankkeen koko on yhteensä noin 4400 kerrosneliötä. Hanke on kehitetty yhteistyössä Lehto Group Oyj:n, Nonna Group Oy:n ja Hoivatilat Oyj:n kesken.

– Lehdon tavoitteena oli kaavoitusvaiheesta lähtien luoda mahdollisuudet rakentaa ikäihmisille asumisratkaisut palveluineen kaupungin ytimeen. Onnistunut yhteistyö Nonna Group Oy:n ja Hoivatilat Oyj:n sekä kaupungin kanssa konkretisoituu rakentamisvaiheen alkamisena, iloitsee Lehto Asunnot Oy:n hankepäällikkö Ville Uusimaa.

Palvelukiinteistö toteutetaan Hoivatilojen tilat palveluna -mallin mukaisesti: investointivapaa vuokramalli tarjoaa palveluoperaattorille vaivattoman vaihtoehdon oman investoinnin sijaan, ja Hoivatilat jää kiinteistön pitkäaikaiseksi omistajaksi.

Hoivatilojen asiakkuusjohtaja Jussi Vikman kertoo, että aktiivisena kaupunkikehittäjänä yhtiö tuo keskustoihin monipuolisia asumisen ja palveluiden ratkaisuja, asiakkaan ja alueen tarpeet huomioiden. Vikman iloitsee uudesta kohteesta yhtiön kotikaupungissa parhaalla mahdollisella paikalla ja uuden kumppanin kanssa:

Hoivatilat perustettiin ratkaisemaan tilahaasteita, ja tilat palveluna -vuokramallimme skaalautuu pienemmistä päiväkotiyksiköistä tällaisiin isoihin hankkeisiin paraatipaikoilla. On hienoa päästä mahdollistamaan asiakkaillemme heidän omien konseptiensa laadukas toteuttaminen.

Vaaranpihan Nonna-talon rakentaminen käynnistyy elokuun aikana, ja tilat luovutetaan Nonna Groupille marraskuussa 2023.

Edellinen Seuraava