Uutiset | 11.2.2020

Hoivatilat ja Norlandia yhteistyössä Tuusulan Asuntomessuilla

Hoivatilat Oyj ja Norlandia Care Group toteuttavat yhteisöllisen palvelukorttelin Tuusulan Asuntomessuille 2020. Toiveiden kortteli -konseptin mukaisessa palvelukorttelissa yhdistyvät varhaiskasvatus ja ikäihmisten asuminen sekä hoivapalvelut. Kortteliin on tulossa myös koirien päiväkoti ja deli-ravintola, josta voi ottaa mukaan pientä purtavaa tai nauttia päiväkahvit.

Korttelin rakennuksiin lukeutuvat kaksikerroksinen, ikäihmisille suunnattu tuetun asumisen palvelutalo ja palvelurakennus, joka yhdistää ympärivuorokautista tukea tarvitsevien hoivakodin ja päiväkodin monisukupolviseksi kokonaisuudeksi. Kyseessä on Norlandian ensimmäinen vanhushoivan hanke Suomessa.

”Olen erittäin iloinen, että Norlandia valitsi Hoivatilat kiinteistökumppanikseen myös hoivahankkeisiinsa. Päiväkotisektorilla olemme tehneet yhteistyötä jo vuosien ajan. Ajattelemme hyvin samalla tavalla monisukupolvisista palvelukortteleista, ja siksi meidän on luontevaa tehdä yhteistyötä niin Suomessa kuin Ruotsissakin, kertoo Hoivatilojen varatoimitusjohtaja Riku Patokoski.

Aktiivista arkea yhdessä

Yhteiskäytössä oleva virikkeellinen piha tulee kokoamaan korttelin eri-ikäiset asukkaat, vierailijat, henkilökunnan ja päiväkotilapset kohtaamisiin ja aktiiviseen arkeen. Piha on suunniteltu niin, että myös ikääntyvien ja esimerkiksi muistisairaiden on helppo liikkua esteettömillä kulkureiteillä.

Päiväkodin ja hoivakodin arjet kohtaavat pihan lisäksi valoisassa ruokalassa, jonka yhteiskeittiö palvelee kaikkia toimijoita. Rakennuksen monet yhdistettävät tilat mahdollistavat päiväkodin ja asukkaiden vuorovaikutuksen ja kanssakäymisen, mutta ovat myös täysin jaettavissa ja valvottavissa, tarjoten turvallisen ja tarvittaessa rauhallisen ympäristön elämiseen ja varhaiskasvatukseen.

Palvelurakennukseen tulee 23 tehostetun palveluasumisen asukaspaikkaa ja päiväkoti noin 80 lapselle. Ikäihmisille suunnattuun palvelutaloon rakentuu 17 esteetöntä asuntoa, yhteiset sauna- ja kerhotilat sekä kuntosali.

Edellinen Seuraava