Mediassa | 19.1.2024

Kisapuiston päiväkoti valmistui

Etelä-Hervantaan on valmistunut uusi Kisapuiston päiväkoti vanhan puretun päiväkodin ja koulun tontille. Rakennustyöt aloitettiin lokakuussa 2022 ja rakennus valmistui loppuvuodesta 2023. Kisapuiston varhaiskasvatusyksikkö avautuu 8.1.2024.

Päiväkoti toimi rakentamisen aikana väistötiloissa Kanjonin päiväkodissa. Käyttöönoton yhteydessä luovutaan Pallopuiston ja Satoramin päiväkodeista, joista Satoramin päiväkoti lopetti toimintansa 31.12.2023. Pallopuiston päiväkoti lopettaa toimintansa tammikuussa 2024. Pallopuiston päiväkodista siirtyy tammikuussa Kisapuistoon kaksi ryhmää ja loput ryhmät kesällä 2024. Yhteensä päiväkodissa aloittaa 12 ryhmää.

Lomien vuoksi Tampereen Tilapalveluista ja Tampereen kaupungilta ei tavoitettu henkilöitä kertomaan lopettavien päiväkotien jatkokäytöstä. Hervannan Sanomat tiedottaa asiasta kyseisten tahojen lomien jälkeen.

Hanke toteutettiin Hoivatilat Oy:n vuokrahankkeena. Hoivatilat Oy vuokraa kiinteistön Tampereen kaupungin käyttöön 20 vuodeksi hankkeen valmistumisesta alkaen. Se myös vastaa palvelukokonaisuuden tuottamisesta sekä kiinteistön käytettävyydestä ja ylläpidosta.

Moderni varhaiskasvatusyksikkö

Päiväkodissa on tilat 240 lapselle. Rakennuksessa on päivähoidon ryhmätilat, palvelukeittiö, ruokasali, liikuntasali, työ- ja taukotilat henkilökunnalle sekä henkilöhissi.

Kaikki tilat on suunniteltu siten, että ne mahdollistavat iltakäytön. Iltakäytön sisäänkäynnit ovat rakennuksen länsi- ja pohjoispäädyissä. Päiväkodin piha, kuten muutkin tilat, on suunniteltu esteettömäksi, rajattu aidalla ja pyritty säilyttämään mahdollisen luonnonmukaisena.

– Rakennus on kaksikerroksinen ja esteettömäksi suunniteltu. Rakennuksessa on varhaiskasvatuksen ryhmätilat, palvelukeittiö, ruokasali, liikuntasali, henkilökunnan työ- ja taukotilat, aputilaa sekä henkilöstöhissi. Tilat on jaettu kuuteen kotialueeseen ja nämä kuusi kotialuetta ovat ikään kuin kuusi pientä päiväkotia saman katon alla. Rakennus on suunniteltu varhaiskasvatuksen tarpeet edellä. Leikkipiha on jaettu kahteen osaan. Piha on pyritty jättämään mahdollisimman luonnonmukaiseksi eli pihasta löytyy uusien leikkivälineiden lisäksi korkeita puita, puskia sekä isoja kiviä. Leikkipihan katokset ja korkeat puut varjostavat pihaa kesän helteillä, kommentoi varhaiskasvatusyksikön johtaja Hanna-Mari Autioniemi.

Johtajaksi Hanna-Mari Autioniemi

Autioniemi on ennen työtään varhaiskasvatusyksikön johtajana työskennellyt erilaisissa varhaiskasvatuksen tehtävissä, viimeisimpänä päiväkodin johtajana. Hän kertoo odottavansa tulevaa kevättä innolla.

– Keskitymme keväällä pedagogisen perustan rakentamiseen sekä yksikön toimintatapojen kehittämiseen. On hienoa päästä luomaan uutta ja keskittymään vahvan peruspedagogiikan luomiseen. On myös hienoa, että työntekijät ja lapset pääsevät toimimaan uusissa oppimisympäristöissä, Autioniemi kommentoi.

– Varhaiskasvatus Kisapuiston varhaiskasvatusyksikössä pohjautuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan ja paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan sekä lasten yksilöllisiin tarpeisiin. Lisäksi varhaiskasvatus pohjautuu ajankohtaiseen tutkimus- ja asiantuntijatietoon. Yksikössä painotetaan erityisesti vuorovaikutus- ja tunnetaitojen sekä kielellisten taitojen tukemista. Keskeinen toimintatapa on leikki, ja yksikön suunnittelussa onkin pidetty tärkeänä pitkäkestoisen ja aikuisen tukeman leikin mahdollistamista, Autioniemi jatkaa.

Julkaistu Hervannan Sanomissa 3.1.2024

Edellinen Seuraava