Artikkelit | 12.6.2023

Myös Ouluun uusia kouluja vuokramallilla

Hoivatilat rakennuttaa parhaillaan kahta koulukiinteistöä Oulussa. Molemmat toteutetaan investointivapaalla Tilat palveluna -vuokramallilla, ja toiseen liittyy myös jo käytössä olevan koulurakennuksen myynti Hoivatiloille.

Hoivatilojen ehdotus Kimppa vei voiton, kun Oulun kaupunki kilpailutti koulurakennuksen toteuttamisen vuokramallilla Hiukkavaaraan. Sopimukseen
sisältyvät myös kiinteistön ylläpito ja puhtauspalvelut.

Lapsiperheiden suosimassa Ritaharjussa on oltu muutaman vuoden ajan tilanteessa, että tilanpuutteen vuoksi opetusta ei ole pystytty tarjoamaan alueen omassa koulussa kaikille. Niinpä noin sata oppilasta on käynyt koulua hieman kauempana. Lähivuosina koululaisten määrä alueella tulee kasvamaan entisestään.

Oulun kaupunki päätti hankkia lisärakennuksen nykyisen koulun yhteyteen vuokramallilla ja valitsi kumppanikseen Hoivatilat. Koulurakennuksen koko on noin 3 800 m2. Vuokrasopimus on kestoltaan 25 vuotta, ja siihen sisältyvät myös kiinteistön ylläpito ja puhtauspalvelut. Opetus uusissa tiloissa käynnistyy ensi elokuussa.

Nyt käytössä olevan Pohjois-Ritaharjun koulun Oulun kaupunki rakennutti vuonna 2016. Rakenteilla olevan lisärakennuksen myötä kaupunki totesi, että koulun toiminnan ja kiinteistöjen ylläpidon kannalta on eduksi, että molemmat rakennukset ja tontit ovat saman omistajan hallinnassa ja vastuulla. Hoivatilat osti koulun Oulun kaupungilta ja laajennuksen yhteydessä toteuttaa myös yhteisen piha-alueen koulurakennuksille sekä kevyenliikenteen väylän siirron.

Myös Hiukkavaaran alueen lapsimäärä kasvaa vauhdilla. Oulun kaupunki päätti hankkia vuonna 2017 valmistuneen monitoimitalon yhteyteen lisäkoulun vuokramallilla. Arviointikriteereinä kilpailutuksessa olivat vuokrahinta ja rakennuksen ratkaisuehdotukset. Toteuttajaksi valittiin Hoivatilat.

Lisäkoulun koko on noin 4 100 m2 ja siihen tulee tilat luokille 1–6, noin 350 oppilaalle. Vuokrasopimuksen kesto on 25 vuotta ja arvo noin 25 miljoonaa euroa. Siihen sisältyy myös laajat ylläpito- ja puhtauspalvelut: rakennuksen ja teknisten järjestelmien ylläpito, lämmitys, kiinteistösähkö, jätehuolto, ulkoalueiden hoito sekä ylläpito- ja perussiivous. Lisäkoulu tullaan ottamaan käyttöön tammikuussa 2025.

– Kiinnostus vuokramallia kohtaan kasvaa julkisella sektorilla koko ajan, ja Oulun kaupunki on ollut yksi suunnannäyttäjistä. Vuokramalli on moderni ja tehokas tapa toteuttaa kiinteistöhankkeita. Se on tilaajalle investointivapaa, helppo ja joustava tapa saada laadukkaita tiloja, sanoo Jussi Vikman, asiakkuusjohtaja, Hoivatilat.


Lue lisää:

Pohjois-Ritaharjun koulu

Edellinen Seuraava