Artikkelit | 4.10.2022

Oulun ydinkeskustaan rakenteilla Nonna-talo

Hoivatilat rakennuttaa parhaillaan uudenlaisia asumisratkaisuja ikäihmisille tarjoavaa yksikköä Vaaranpihaan Oulussa. Pääurakoitsijana kohteessa toimii Lehto Group Oyj ja asumisratkaisut monipuolisine palveluineen tulee tarjoamaan Nonna Group Oy. Kohde valmistuu marraskuussa 2023.

Kaupungin ydinkeskustaan, aivan paraatipaikalle kauppakeskus Valkean viereen nousevaan 8-kerroksiseen rakennukseen tulee 85 asuntoa, joista 25 on suunniteltu pariskunnille. Luvassa on myös monipuolisia yhteistiloja asukkaiden ja muiden kaupunkilaisten käyttöön. Rakennuksen kokonaisala on noin 4 400 kerrosneliötä.

Nonna Group on vuonna 2020 perustettu palvelukehitysyhtiö, jonka toimialaan kuuluvat erilaiset asumis- ja palveluratkaisut muun muassa ikäihmisten asumiseen liittyen. Yhtiön toimitusjohtaja Nora Stenvall kertoo yhtiön lähteneen innolla Vaaranpihan hankkeeseen Hoivatilojen ja Lehto Groupin kanssa.

– Meillä oli pitkään Oulusta haussa kohde, jossa tarjota yhteisöllistä asumista ja palveluja ikäihmisille, lisää Stenvall.

Lehto Asunnot Oy:n hankepäällikkö Ville Uusimaa kertoo, että yhtiöllä oli kaavoitusvaiheesta lähtien tavoitteena luoda mahdollisuuksia ikäihmisten asumisratkaisuille kaupungin ytimeen.

Palvelukiinteistö toteutetaan Hoivatilojen tilat palveluna -mallin mukaisesti: investointivapaa vuokramalli tarjoaa palveluoperaattorille vaivattoman vaihtoehdon oman investoinnin sijaan, ja Hoivatilat jää kiinteistön pitkäaikaiseksi omistajaksi.

Hoivatilojen asiakkuusjohtaja Jussi Vikman kertoo, että aktiivisena kaupunkikehittäjänä yhtiö tuo keskustoihin monipuolisia asumisen ja palveluiden ratkaisuja, asiakkaan ja alueen tarpeet huomioiden. Vikman iloitsee uudesta kohteesta yhtiön kotikaupungissa parhaalla mahdollisella paikalla ja uuden kumppanin kanssa:

Hoivatilat perustettiin ratkaisemaan tilahaasteita, ja tilat palveluna -vuokramallimme skaalautuu pienemmistä päiväkotiyksiköistä tällaisiin isoihin hankkeisiin paraatipaikoilla. On hienoa päästä mahdollistamaan asiakkaillemme heidän omien konseptiensa laadukas toteuttaminen.

Lue lisää: Arvokasta ja onnellista ikääntymistä mahdollistamassa

Edellinen Seuraava