Siirry pääsisältöön

Tiedotteet

Suomen Hoivatilat Oyj: Suomen Hoivatilat Oyj saa 50 miljoonan rahoituksen Euroopan investointipankilta

Suomen Hoivatilat Oyj

Pörssitiedote 23. huhtikuuta 2018 kello 15:00 (EET)

Suomen Hoivatilat Oyj saa 50 miljoonan rahoituksen Euroopan investointipankilta

Euroopan investointipankki (EIP) ja suomalainen hoivakiinteistöratkaisujen tarjoaja Hoivatilat ovat sopineet 50 miljoonan euron pitkäaikaisrahoituksesta. Ensimmäinen 30 miljoonan euron laina on nyt allekirjoitettu. Sillä tuetaan Hoivatilojen uusiin hoivakiinteistöihin tekemiä investointihankkeita. Valmistuttuaan hankkeen odotetaan tuovan yhteensä lähes 2 700 lisähoitopaikkaa eri puolille Suomea.

EIP:n lainaustoiminnasta Pohjois-Euroopassa vastaava varapääjohtaja Alexander Stubb sanoi: "Hoivatiloilla on keskeinen asema Suomen hoiva-alan kehittämisessä. Väestön ikääntyessä koko EU:ssa tarvitaan jatkuvasti enemmän sairaaloita ja hoivapalvelujen tarjoajia terveydenhuollon tulevaisuuden turvaamiseksi. Olen ylpeä siitä, että pankki voi olla mukana tukemassa tätä erityishanketta, jonka avulla saadaan aikaan uusia hoivavalmiuksia. Olen myös varma, että EIP:n Suomen hoiva-alalle antama tuki ei lopu tähän."

Hoivatilat Oyj:n toimitusjohtaja Jussi Karjula lisäsi: "Olemme hyvin tyytyväisiä yhteistyön aloittamiseen EIP:n kanssa. Suomessa on valtava kysyntä uusille hoiva- ja päivähoitotiloille.  Hoivatilat on voimakkaasti kasvava yhtiö. EIP:n rahoitus yhdessä muiden pankkien kanssa mahdollistaa noin sadan miljoonan euron investoinnit tai uudishankkeet."   

Suomen terveydenhuolto pysyy Euroopan investointipankin painopisteenä, kuten viiden viime vuoden aikana saatu yhteensä yli miljardin euron tuki osoittaa. Lääketieteeseen keskittyvien markkina-arvoltaan keskisuurten yritysten lisäksi tukea annettiin muun muassa Oulun yliopistolliselle keskussairaalalle, Mikkelin keskussairaalalle ja Espoon kuntoutussairaalalle.

Taustatietoa:

Euroopan investointipankki (EIP) on pitkäaikaista rahoitusta myöntävä Euroopan unionin rahoituslaitos, jonka omistavat EU:n jäsenvaltiot. Se rahoittaa taloudellisesti mielekkäitä investointeja, jotka edistävät EU:n poliittisten päämäärien toteutumista. Vuonna 2017 pankki myönsi yli 1,3 miljardia euroa lainaa suomalaisiin hankkeisiin.

Suomen Hoivatilat Oyj on vuonna 2008 perustettu suomalainen kiinteistöyritys, joka on erikoistunut päiväkoti- ja hoivakiinteistöjen, koulujen ja palvelukiinteistöjen tuottamiseen, rakennuttamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen. Yritys suunnittelee, rahoittaa ja rakennuttaa palveluyrityksille ja kunnille kiinteistöjä avaimet käteen -periaatteella.

Yhteystiedot tiedotusvälineille:

EIP: Tim Smit, +352 691 286423, t.smit@eib.org Twitter

Hoivatilat: Jussi Karjula, 040 773 4054, jussi.karjula@hoivatilat.fi Twitter

Suomen Hoivatilat lyhyesti:

Suomen Hoivatilat on erikoistunut päivähoito- ja hoivakiinteistöjen, palvelukiinteistöjen ja koulujen tuottamiseen, rakennuttamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen. Hoivatilat perustettiin vuonna 2008, ja se tekee yhteistyötä noin 50 suomalaisen kunnan kanssa. Se on käynnistänyt ympäri Suomea yli 120 kiinteistöhanketta. Yritys noteerattiin Nasdaq OMX Helsinki -pörssiin 1. maaliskuuta 2017.

Takaisin ylös