Siirry pääsisältöön

Tiedotteet

Suomen Hoivatilat Oyj: Kuntien kiinteistöinvestoinneissa miljardien säästömahdollisuus

Suomen Hoivatilat Oyj

Lehdistötiedote 12.5.2016 kello 8:00 EET

 

Kuntien kiinteistöinvestoinneissa miljardien säästömahdollisuus

 

Yksityinen sektori voisi tuoda nykyistä paljon enemmän säästöjä kuntien kiinteistöinvestointeihin, väittää maaliskuun lopulla First North Finland -markkinapaikalle listautunut Suomen Hoivatilat Oyj. Yhtiö tuottaa vuokratiloja varhaiskasvatuksen ja hoivan palvelutarpeisiin. Hoivatilat on pörssilistautumisensa jälkeen reilun kuukauden aikana laatinut vuokra- tai esisopimukset kymmenestä uudesta kiinteistöhankkeesta, jotka toteutetaan noin vuoden aikana eri puolille Suomea.

"Kaupungistuminen, väestön nopea ikääntyminen, julkisen sektorin velkaantuminen sekä palvelusetelin käytön yleistyminen ohjaavat investointeja ja palvelutuotantoa sinne, missä on valmius reagoida nopeasti, eli yksityiselle sektorille", sanoo Hoivatilojen toimitusjohtaja Jussi Karjula. "Näen, että paljon puhuttua sote-uudistusta on jo pitkään toteutettu yksityisten toimijoiden luomalla mallilla, jossa sekä palvelut että toimitilat toteutetaan kustannustehokkaasti ja laadukkaasti. Kunnat säästävät merkittäviä summia, kun yksityinen sektori ottaa vastuuta palvelutilojen tuottamisesta ja rahoittamisesta."

Hoivatiloilla yli 70 miljoonan euron investointikanta

Suomen Hoivatilat on ollut edelläkävijä palvelu- ja hoivakotitilojen konseptoinnissa. Yhtiö on toiminut vuodesta 2008 alkaen ja toteuttanut noin 70 kiinteistökokonaisuutta viime vuosina. Huhti- ja toukokuun aikana sovittuun uusimpaan investointikokonaisuuteen kuuluu kuusi päiväkotia ja neljä hoivakotia eri asiakkaille. Uudet kohteet valmistuvat alkuvuoden 2017 aikana. Investointikokonaisuuden arvo on noin 25 miljoonaa euroa. Jo aiemmin listautumisannin yhteydessä Hoivatilat julkisti tilauskantaa noin 50 miljoonan euron arvosta.  Viime viikkoina sovitut uudet kohteet tarjoavat hoivan tai varhaiskasvatuksen tilat noin 800 käyttäjälle. Uusia työpaikkoja tuotettaviin tiloihin syntyy lähes 200. Uudet kiinteistöt rakentuvat useisiin kasvaviin kuntiin mm. Espooseen, Vantaalle, Jyväskylään, Kuopioon, Uuteenkaupunkiin ja Rovaniemelle.

"Palveluntarjoajina uusissa tiloissa tulevat toimimaan tunnetut yksityiset varhaiskasvatuksen ja hoiva-alan yritykset. Toimintamallimme mukaisesti tuotamme kuntaan valmiit tilat avaimet käteen -periaatteella ja niiden myötä kuntaan saadaan uusia palveluita, yrittäjyyttä ja työpaikkoja hoivayritysten luomina", Karjula kertoo. Rakentamisen aikana hankkeet työllistävät noin 300 työntekijää.

Lisätietoja:

Suomen Hoivatilat Oyj, toimitusjohtaja Jussi Karjula, jussi.karjula@hoivatilat.fi, p. +358 40 773 4054

Yhtiön hyväksyttynä neuvonantajana toimii UB Securities Oy, p. +358 9 253 802 46

Hoivatilat tarjoaa laadukkaita ja kustannustehokkaita vuokrahoivatilaratkaisuja sekä yksityisille palveluntarjoajille että kunnille ja kaupungeille. Yhtiö on perustettu vuonna 2008. Hoivatilat tuottaa, rahoittaa ja vuokraa asiakkaidensa tarpeiden pohjalta räätälöityjä varhaiskasvatuksen ja hoivan tiloja kunnille ja yksityisille yrityksille. Suomen Hoivatilat Oyj listautui Nasdaq First North Finland -markkinapaikalle maaliskuun lopulla.

Lisää yhtiöstä: www.hoivatilat.fi

 

Takaisin ylös