Siirry pääsisältöön

Tiedotteet

Suomen Hoivatilat Oyj: Sadas hoivahanke käynnistyy Keravalla, Hoivatilojen toimintamallilla merkittäviä säästöjä yhteiskunnalle

Lehdistötiedote 20.10.2016 kello 9:00 EET

Sadas hoivahanke käynnistyy Keravalla
Hoivatilojen toimintamallilla merkittäviä säästöjä yhteiskunnalle


Hoiva- ja päiväkotikiinteistöjen sekä palvelukortteleiden tuottamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen erikoistuneen Hoivatilojen vuosi 2016 on edennyt vauhdikkaasti. Marraskuussa käynnistyy yhtiön historian sadas kiinteistöhanke Keravalle, jonne rakennetaan kehitysvammaisten palvelukoti. Samalla Keravasta tulee 50. kunta, jonne Hoivatilat on toteuttanut palvelukiinteistöjä.

"Kiitämme kuntia ja hoiva-alan yrityksiä luottamuksesta. Hoivatilat on ollut jo 50 kunnalle kumppani. Yhtiö on auttanut kuntia ratkaisemaan palveluiden "pullonkauloja" ja tilahaasteita hyvinkin nopealla aikataululla. Ei ole tavatonta, että uusi päivä- tai hoivakoti avataan vuoden sisällä ensimmäisistä yhteistyöneuvotteluista", Hoivatilojen toimitusjohtaja Jussi Karjula kertoo.

 

Kasvun ratkaisija kunnille ja yrityksille

 

Hoivatilojen nopea ja helppo toimintamalli on tuonut moniin kuntiin uusia palveluntuottajia, työpaikkoja ja kustannussäästöjä. Esimerkiksi päivähoidon osalta kunnat ovat laskeneet, että palvelusetelillä ostettu yksityinen päivähoitopalvelu Hoivatilojen tuottamissa laadukkaissa kiinteistöissä tuo kuntiin 15 - 30 prosentin kokonaissäästöt. Tämä on yksi ydinkysymyksistä parhaillaan käsittelyssä olevassa maakunta- ja sote-uudistuksessa.


"Kunnille yhteistyö kanssamme mahdollistaa uusien päivä- ja hoivakotien käyttöönoton nopeasti ja vaivattomasti - ja mikä parasta, ilman kunnan omia kiinteistöinvestointeja. Sadan hankkeen läpivienti on opettanut sekä suunnittelija- että rakentajakumppaneitamme toimimaan niin, että yhteiskuntaan saadaan kustannustehokkaasti moderneja palvelutiloja, joissa käyttäjät viihtyvät", Karjula lisää.

 Keravalla uuden kehitysvammaisten palvelukotihankkeen palveluista vastaa Attendo Oy. Attendo ja Hoivatilat ovat toteuttaneet yhteistyössä useita hoivakotihankkeita. Valmistelu on edennyt hyvässä yhteistyössä Hoivatilojen kanssa. 

"Suunnittelussa on erinomaisesti otettu huomioon tulevien asukkaiden tuen tarpeet asumisessa. Palvelukoti tulee olemaan asukkailleen koti, jossa kukin asukas voi elää oman näköistä elämää", aluejohtaja Erja Kaksonen Attendosta kertoo.

Kehitysvammaisten palvelukoti valmistuu syksyllä 2017. Hoivatilat tulee muistamaan sadannen kiinteistön asukkaita lahjoittamalla 1000 euroa virkistäytymistoimintaan.

Lisätietoja:
Jussi Karjula, toimitusjohtaja, 040 773 4054, jussi.karjula@hoivatilat.fi, Suomen Hoivatilat Oyj
Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelut ja kustannukset vuonna 2015: http://www.kuusikkokunnat.fi/SIRA_Files/downloads/KuusikkoPh2015_16062016.pdf

Suomen Hoivatilat Oyj on erikoistunut päivä- ja hoivakiinteistöjen ja palvelukortteleiden tuottamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen. Hoivatilat on tehnyt yhteistyötä jo 50 kunnan kanssa ja yhtiön sadas rakennushanke käynnistyy Keravalla. Hoivatiloille on myönnetty Avainlipputunnus 18.10.2016.

 

Takaisin ylös