Siirry pääsisältöön

Tiedotteet

Suomen Hoivatilat Oyj: Hoivatilat toteuttaa palvelukorttelin Uuteenkaupunkiin

Suomen Hoivatilat Oyj

Lehdistötiedote 24.11.2016 kello 08:00 EET

Hoivatilat toteuttaa palvelukorttelin Uuteenkaupunkiin

Uusikaupunki on viime päivinä ollut uutisissa Valmet Automotiven ilmoittaessa mittavista rekrytoinneista Uudenkaupungin tehtaalleen. Suomen Hoivatilat Oyj on mukana turvaamassa kaupungin kasvavia palvelutarpeita. Yhtiö toteuttaa Santtion asuinalueelle palvelukorttelikokonaisuuden, johon kuuluu lähikauppa, päiväkoti ja kehitysvammaisten palvelutalo.

"Olemme kuntien kumppani ja kokemuksemme mahdollistaa nopean reagoinnin kuntien kasvaviin palvelutarpeisiin", sanoo Hoivatilojen toimitusjohtaja Jussi Karjula. "Uuteenkaupunkiin toteutettavat tilat otetaan käyttöön jo ensi syksyn aikana. Näen, että paljon puhuttua sote-uudistusta on jo pitkään toteutettu yksityisten toimijoiden luomalla mallilla, jossa sekä palvelut että toimitilat toteutetaan kustannustehokkaasti ja laadukkaasti. Kunnat säästävät merkittäviä summia, kun yksityinen sektori ottaa vastuuta palvelutilojen tuottamisesta ja rahoittamisesta."

Uudet palveluntarjoajat erittäin tervetulleita

"Yksityiset palveluntarjoajat ovat tervetulleita, pidän tärkeänä, että palvelut tuotetaan monipuolisesti ja sitä mukaa markkinat toimivat tehokkaasti", toteaa Uudenkaupungin kaupunginjohtaja Atso Vainio. "Haluamme suhtautua avoimesti erilaisiin ratkaisuihin palveluiden turvaamiseksi ja pidämme tärkeänä, että eri toimijoille taataan tasapuoliset mahdollisuudet. Olemme kuulleet, että lähialueen asukkaat odottavat kauppaa innolla ja kokonaisuuden myötä asuinalueen palveluntarjonta kasvaa merkittävästi. Vakituisten asukkaiden lisäksi kauppa tulee palvelemaan myös monia mökkiläisiä, sillä se asettuu sopivasti heidän ajoreitilleen."

K-Market avaa uuden ajan lähikaupan

Kesko vuokraa uudesta palvelukeskuksesta noin 650 neliön liiketilan ja avaa siinä ensi vuoden lopulla K-marketin. K-Market on moderni kylä- tai kaupunkiyhteisön keskus, 2020-luvun kyläkauppa. K-Marketin kauppias luo valikoiman ja palvelut omien asiakkaiden toiveiden mukaisesti, joten jokainen K-Market on lähialueensa asiakkaiden näköinen.

"Uudella palvelukeskuksella on upea sijainti lähellä asiakkaita ja olemme tyytyväisiä, kun pääsemme mukaan tekemään uusikaupunkilaisille uusia kauppapalveluita", sanoo Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Olli Setänen.

Palvelukorttelikokonaisuus avaa uusia työpaikkoja

Suomen Hoivatilat on ollut edelläkävijä päivä- ja hoivakotitilojen sekä palvelukortteleiden konseptoinnissa. Yhtiö on toiminut vuodesta 2008 alkaen ja käynnistänyt jo 100 kiinteistöhanketta eri puolille Suomea. Marraskuussa sovittuun Uudenkaupungin investointikokonaisuuteen kuuluu lähikauppa, päiväkoti ja kehitysvammaisten palvelutalo. Kiinteistöt valmistuvat vuoden 2017 aikana. Investointikokonaisuuden arvo on lähes kuusi miljoonaa euroa. Sovitut uudet kohteet tarjoavat hoivan tai varhaiskasvatuksen tilat noin 100 käyttäjälle. Uusia työpaikkoja tuotettaviin tiloihin syntyy noin 30-40. Rakentamisen aikana hankkeet työllistävät noin 30 työntekijää.

Lisätietoja:

Suomen Hoivatilat Oyj, toimitusjohtaja Jussi Karjula, jussi.karjula@hoivatilat.fi, p. +358 40 773 4054

Kesko Lounais-Suomi, aluejohtaja Olli Setänen, olli.setanen@kesko.fi, p. +358 500 536 421

Suomen Hoivatilat Oyj on erikoistunut päivä- ja hoivakotikiinteistöjen sekä palvelukortteleiden tuottamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen. Hoivatilat on tehnyt yhteistyötä jo 50 kunnan kanssa ja yhtiön sadas rakennushanke käynnistyy marraskuussa. Hoivatiloille on myönnetty Avainlipputunnus 18.10.2016.

Lisää yhtiöstä: www.hoivatilat.fi

 

Takaisin ylös