Siirry pääsisältöön

Tiedotteet

Suomen Hoivatilat Oyj: Hoivatilat lanseeraa Toiveiden korttelin Kuntamarkkinoilla

Suomen Hoivatilat Oyj

 

Lehdistötiedote 12.9.2018 klo 08:00

Hoivatilat lanseeraa Toiveiden korttelin Kuntamarkkinoilla

Hoivatilat esittelee uudenlaisen Toiveiden kortteli -konseptin Kuntamarkkinoilla 12.9.2018.  Uusi konsepti edustaa kaupunkisuunnittelun tulevaisuutta. Lähtökohtana on kohderyhmien tarpeiden kuunteleminen ja osallistava suunnittelu. Kun suunnitteluun osallistetaan kaupunkien päättäjät, alueen asukkaat ja eri toimijat, pystytään arjen kokemuksia parantamaan ja mahdollistetaan kaupungin kehittyminen. Näin kaikilla tahoilla on mahdollisuus vaikuttaa unelmiensa kaupunkiympäristön rakentumiseen.

- Mielestämme tulevaisuuden kaupunkisuunnittelu on julkisen ja yksityisen sektorin rohkeaa ja uudenlaista yhteistyötä, jossa yhdistyvät eri osapuolten osaaminen ja kokemus. Haluamme käydä rohkealla yhteistyöllä ja kumppanuuskaavoituksella tulevaisuuden haasteiden kimppuun. Haluamme olla osaltamme mukana luomassa huomisen parempaa ja kestävämpää yhteiskuntaa, Hoivatilojen varatoimitusjohtaja Riku Patokoski toteaa.

Erikoisuutena vahvasti osallistava suunnittelu ja käyttäjien toiveiden toteuttaminen

Hoivatiloilla on kokemusta noin 60 kunnan alueelle toteutetuista 150 kiinteistöhankkeesta. Toiveiden kortteli -konsepti perustuu tämän kokemuksen tuomaan osaamiseen. Toiveiden kortteliin voi sijoittua niin kunnan, maakunnan, valtion kuin yksityisen ja kolmannen sektorin palveluja. Jokainen toiveiden kortteli rakentuu kolmen periaatteen ympärille. Kaikista kortteleista löytyy:

  1. järkeviä ja älykkäitä ratkaisuja,
  2. hyvinvointia ja onnellisuutta edistäviä elementtejä sekä
  3. Jotain sykähdyttävää.

Hoivatilat lupaa toteuttaa jokaisessa korttelissa asukkaiden suosituimmat palvelutoiveet!

Esimerkkeinä asuntomessukorttelit

Hoivatilat on mukana sekä Tuusulan vuoden 2020 että Lohjan vuoden 2021 asuntomessuilla, joihin on tulossa Toiveiden kortteli -konseptin mukaiset palvelukorttelit. Tuusulan korttelin rakentaminen alkaa alkuvuodesta 2019, joten suunnitelmat ovat jo pitkällä. Kortteliin on tulossa lasten päiväkoti, vanhusten palveluasuntoja sekä senioriasumista ja yhteisöllisiä, alueen asukkaita palvelevia ulko- ja sisätiloja.

 

Lisätietoja:

Varatoimitusjohtaja, Etelä-Suomen aluejohtaja, Riku Patokoski, Suomen Hoivatilat Oyj, puh. 040 510 5475

riku.patokoski@hoivatilat.fi

Suomen Hoivatilat Oyj on erikoistunut päivä- ja hoivakotikiinteistöjen sekä palvelukortteleiden ja koulujen tuottamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen. Hoivatilat on tehnyt yhteistyötä jo 60 kunnan kanssa ja tuottanut yli 150 hanketta.


Takaisin ylös