Siirry pääsisältöön

Tiedotteet

Hoivatilat Oyj: Hoivatilat ja Norlandia yhteistyössä Tuusulan Asuntomessuilla

Hoivatilat Oyj

Lehdistötiedote 11.2.2020 kello 09:00

Hoivatilat ja Norlandia yhteistyössä Tuusulan Asuntomessuilla

Hoivatilat Oyj ja Norlandia Care Group toteuttavat yhteisöllisen palvelukorttelin Tuusulan Asuntomessuille 2020. Toiveiden kortteli -konseptin mukaisessa palvelukorttelissa yhdistyvät varhaiskasvatus ja ikäihmisten asuminen sekä hoivapalvelut[RP1] . Kortteliin on tulossa myös koirien päiväkoti ja deli-ravintola, josta voi ottaa mukaan pientä purtavaa tai nauttia päiväkahvit.

Korttelin rakennuksiin lukeutuvat kaksikerroksinen, ikäihmisille suunnattu tuetun asumisen palvelutalo ja palvelurakennus, joka yhdistää ympärivuorokautista tukea tarvitsevien hoivakodin ja päiväkodin monisukupolviseksi kokonaisuudeksi. Kyseessä on Norlandian ensimmäinen vanhushoivan hanke Suomessa.

”Olen erittäin iloinen, että Norlandia valitsi Hoivatilat kiinteistökumppanikseen myös hoivahankkeisiinsa. Päiväkotisektorilla olemme tehneet yhteistyötä jo vuosien ajan. Ajattelemme hyvin samalla tavalla monisukupolvisista palvelukortteleista, ja siksi meidän on luontevaa tehdä yhteistyötä niin Suomessa kuin Ruotsissakin, kertoo Hoivatilojen varatoimitusjohtaja Riku Patokoski.

Aktiivista arkea yhdessä

Yhteiskäytössä oleva virikkeellinen piha tulee kokoamaan korttelin eri-ikäiset asukkaat, vierailijat, henkilökunnan ja päiväkotilapset kohtaamisiin ja aktiiviseen arkeen. Piha on suunniteltu niin, että myös ikääntyvien ja esimerkiksi muistisairaiden on helppo
liikkua esteettömillä kulkureiteillä.

Päiväkodin ja hoivakodin arjet kohtaavat pihan lisäksi valoisassa ruokalassa, jonka yhteiskeittiö palvelee kaikkia toimijoita. Rakennuksen monet yhdistettävät tilat mahdollistavat päiväkodin ja asukkaiden vuorovaikutuksen ja kanssakäymisen, mutta ovat myös täysin jaettavissa ja valvottavissa, tarjoten turvallisen ja tarvittaessa rauhallisen ympäristön elämiseen ja varhaiskasvatukseen.

Palvelurakennukseen tulee 23 tehostetun palveluasumisen asukaspaikkaa ja päiväkoti noin 80 lapselle. Ikäihmisille suunnattuun palvelutaloon rakentuu 17 esteetöntä asuntoa, yhteiset sauna- ja kerhotilat sekä kuntosali.

Hoivatilat Oyj

Lisätietoja:
Riku Patokoski
Varatoimitusjohtaja
p. 040 510 5475
riku.patokoski(a)hoivatilat.fi 

Hoivatilat lyhyesti:

Hoivatilat Oyj on erikoistunut päivä- ja hoivakotikiinteistöjen sekä palvelukortteleiden ja koulujen tuottamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen. Hoivatilat on perustettu vuonna 2008 ja yhtiö on tehnyt yhteistyötä jo noin 60 suomalaisen kunnan kanssa ja käynnistänyt yli 200 kiinteistöhanketta eri puolille Suomea ja Ruotsia. www.hoivatilat.fi 
 [RP1]lisäksi koirien päiväkoti ja deliLiitteet

Takaisin ylös