Mediassa | 8.8.2023

Suomen suurin pe­rus­kou­lu laa­jen­tui kuu­den­teen ra­ken­nuk­seen Ri­ta­har­jus­sa – rehtori toivoo, että ny­kyi­siin ti­loi­hin mah­dut­tai­siin ainakin viisi vuotta

Pohjois-Ritaharjun koulun uudessa koulurakennuksessa hyödynnetään seiniä, joita liikuttelemalla opetustiloja voidaan muuttaa.

Kolmen vuoden ajan noin sata Pohjois-Ritaharjun koulun oppilasta on käynyt kouluaan väistötiloissa Kaukovainiolla. Tämän viikon torstaina tilanne kuitenkin muuttuu, kun koulu aloitetaan Pohjois-Ritaharjussa kahdessa rakennuksessa, joista toinen on upouusi.

Kävimme katsomassa, miltä uudessa koulurakennuksessa näyttää.

Rehtori Pertti Parpala on tyytyväinen. Hän kertoo olleensa rakentamassa kymmentä koulua uransa aikana, ja nyt valmistunut koulu on hänen mukaansa yksi parhaista.

Uudessa rakennuksessa tärkeää on ollut erilaisten oppijoiden huomioiminen, hän toteaa. Se onnistuu tiloilla, jotka muuntuvat moneksi. Tiloja voidaan yhdistellä ja jakaa seiniä liikuttelemalla.

– Nyt on ihan kunnon seiniä, ei mitään verhoja, Parpala naurahtaa.

Sen verran on opittu Pohjois-Ritaharjun koulun toisesta, kuusi vuotta vanhemmasta rakennuksesta, jossa jakotiloja ei tilojen ahtauden vuoksi ole. Parpala myöntää, että rakennus tehtiin liian pienillä neliöillä.

Lue lisää Kalevasta.

Edellinen Seuraava