Uutiset | 17.5.2021

Uusi turvakoti Kaukajärvelle

Terveyden- ja Hyvinvoinnin laitos (THL) on myöntänyt rahoituksen Tampereen ensi- ja turvakoti ry:lle uuden turvakodin perustamiseksi Tampereen Kaukajärvelle. ”Pirkanmaan nykyinen turvakotien perhepaikkojen määrä ei ole kyennyt vastaamaan alueen suureen kysyntään. On erittäin myönteistä, että uuden turvakodin myötä tilanne paranee merkittävästi”, sanoo THL:n kehittämispäällikkö Joonas Peltonen.

Hoivatilat Oyj toteuttaa Tampereen Ensi- ja turvakoti ry:lle uuden turvakodin Tampereen Kaukajärvelle. Uuteen turvakotiin tulee 18 asukashuonetta sekä viihtyisät yhteiset tilat, joilla vastataan kasvavaan palveluntarpeeseen. Turvakotirakennuksen koko on noin 1 000 m². Turvakoti valmistuu kevättalvella 2022 ja Tampereen Ensi- ja turvakoti ry vuokraa sen käyttöönsä pitkällä vuokrasopimuksella.

”Uusi turvakoti on suunniteltu juuri turvakotityötä varten ja suunnitteluratkaisussa on kiinnitetty erityishuomiota asiakkaiden viihtyvyyteen. Muun muassa lapsille saadaan oma leikkipiha rakennuksen sisäpihalle, mistä olemme erityisen iloisia”. Suunnittelussa on huomioitu Kaukajärven alueella liikkuvat kevyenliikenteen käyttäjät, jotta ulkoilureittejä voi jatkossakin käyttää turvallisesti, kertoo Hoivatilojen asiakkuusjohtaja Jussi Vikman.

Tampereen Ensi- ja turvakoti ry on perustettu vuonna 1945. Toiminta käynnistyi Petsamossa Ensikotina. Vuosien saatossa palveluita on tullut lisää ja tällä hetkellä yhdistys tuottaakin sekä ikäihmisten että lapsiperheiden niin avo- kuin laitospalveluita. Yhdistyksellä on tällä hetkellä kaksi turvakotia; Mutkakadulla ja Hämeenkadulla. Näissä on yhteensä 17 asiakaspaikkaa. Uuteen Kaukajärven yksikköön muuttaa Mutkakadun yksikkö ja lisäksi uudelle turvakodille tulee 10 uutta asiakaspaikkaa. Uuden turvakodin myötä Tampereella ja Pirkanmaalla on siis 27 turvakotipaikkaa.

”Olemme todella iloisia, että uuden turvakodin myötä yhä useampi lähisuhdeväkivallan kokija saa apua. Turvakoti on auki 24/7 ja asiakkaille täysin ilmainen. Olemme erityisen iloisia, että uudet tilat on suunniteltu juuri meidän työtämme ajatellen ja asiakkaiden viihtyvyys huomioiden”, kertoo Tampereen Ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Maria Länsiö.

Hoivatilat Oyj

Lisätietoja:

Jussi Vikman
Asiakkuusjohtaja
Hoivatilat Oyj
p.050 490 7575                                                                                                   

Maria Länsiö
Toiminnanjohtaja
Tampereen Ensi- ja turvakoti ry.
p. 044 777 5697

Edellinen Seuraava