Artikkelit | 18.4.2024

Avartava Community Day – huippupäivä tutustutti asiakkaiden arkeen

Joukko hoivatilalaisia vietti viime marraskuussa hiukan erilaista työpäivää. Community Day -tapahtuma mahdollisti heille tutustumisen Hoivatilojen toteuttamien hoivakotien ja päiväkotien arkeen. Tässä kuvaukset ja kuvia muutaman erilaisen Community Dayn kulusta.


Mikko Yrtti, hankekehityspäällikkö
Malminkartanon palvelukortteli,
Norlandia Care hoivakoti, Helsinki

Päivä oli erittäin mukava. Vietimme aluksi aikaa palvelukorttelin yhteistiloissa tiloihin tutustuen ja päivittäisistä rutiineista keskustellen. Osallistuimme hoivakodin asukkaiden kanssa interaktiiviseen pelituokioon, jonka jälkeen lähdimme muutaman rouvan kanssa kävelylenkille. Ulkoilu jäikin omasta päivästäni erityisesti mieleen. Se piristi selvästi myös kanssamme kävelleiden rouvien mieltä.

Oli kiva nähdä Malminkartanon palvelukortteli, josta olen kuullut kohteena paljon. Hoivakodin arjessa on paljon liikkuvia osia, joiden on käytävä hyvin yhteen. Eri yksiköt tekevät päivittäin yhteistyötä. Kun kävimme pyörähtämässä päiväkodin puolella, lapset juoksivat hoivakodin palveluvastaavan syliin.

Oman työni näkökulmasta oli mielenkiintoista nähdä, miten eri tilat toimivat asukkaiden ja henkilökunnan käytössä. Kokonaisuus toimii hienosti.


Joonas Illikainen, asiakkuuspäällikkö
Malminkartanon palvelukortteli,
Norlandia päiväkoti, Helsinki

Pääsimme heti aluksi suoraan syvään päätyyn eli leikkimään lasten kanssa. Olin alle 3-vuotiaiden pienten ryhmässä, ja heidän kanssaan aika kului nopeasti leikkien, laulaen ja tunnetaitoja opiskellen. Sitten mentiinkin pihalle leikkimään. Ulkona sai todella touhuta lasten kanssa, kiikkua ja vetää pulkkaa.

Community Day oli ennen kaikkea mukava ja positiivinen kokemus, hauska piristys päivään myös itselle. Siinä näki lasten välittömyyden, päivän ilot ja vähän suruakin. Erityisesti mieleen jäivät ulkoilut ja yksittäiset kohtaamiset. Sillä on iso merkitys, kun lapsi saa luottamuksen aikuiseen. Side ehtii muodostua lyhyessäkin ajassa. Se oli tärkeä päivä myös lapsille.

Kun hankekehityksessä suunnitellaan uusia kohteita, tulee katsottua pääasiassa pohjapiirustuksia. On hyvä vierailla työmailla ja valmiissa kohteissa, jolloin hahmottaa paremmin suunnitellut ratkaisut. Silloin pystyy arvioimaan, ovatko ratkaisut olleet toimivia ja miten arki sujuu suunnitelluissa neliöissä.


Ville Ylisiurua, analyytikko
Hintan päiväkoti, Oulu

Olin mukana alle 3-vuotiaiden lasten ryhmässä. Oli tutustumista, aamupiiriä ja yhdessä ulkoilua. Tekemistä riitti koko ajan, ja aamupäivä kuluikin päiväkodilla todella nopeasti.

Tuon ikäisissä muksuissa hauskaa on, että heillä ei ole hirveästi suodattimia. He ovat todella välittömiä ja ottavat mukaan touhuihinsa, jos niihin vain tahtoo mennä. Mahtavaa porukkaa ja muutenkin huippupäivä, pitempikin aika olisi mennyt helposti.

Hintan päiväkoti on ensimmäinen jo toiminnassa oleva kohde, jossa olen käynyt vierailemassa. Kyseessä on valtavan hieno ja monipuolinen kokonaisuus. Päivän aikana sain myös konkreettista palautetta tilojen toiminnallisuudesta, mikä auttaa tulevia kohteita suunnitellessa.


Heli Anttila, taloushallinnon assistentti
Ruiskukan päiväkoti, Oulu

Tutustuimme päiväkodin johtajan avustuksella ensin yleisesti päiväkotiin, minkä jälkeen touhusimme lasten mukana. Mieleeni jäi, miten nopeasti lapset ottavat kontaktia täysin vieraaseen ihmiseen: tulevat pyytämään pelaamaan tai että luettaisiin yhdessä, vaikka on ihan vasta tavattu.

Tämä oli minullekin ensimmäinen toiminnassa oleva kohde, jossa olen päässyt käymään. Se oli mielenkiintoista myös siksi, että olen aiemmin itse ollut päiväkodissa töissä. Pienet yksiköt ovat nykyisin jo vähän vanhanaikaisia. Tämäkin päiväkoti on todella iso kompleksi.

Oman työni puolesta ymmärrän nyt paremmin käsittelyyn tulevia korjauslaskuja: lasten meno on niin touhukasta, ettei ole ihme, jos jokin ovenripa saattaa välillä ottaa vähän osumaa.


Edellinen Seuraava