Artikkelit | 11.12.2020

Esimerkki innovatiivisesta toteutuksesta – Martha Flora Rotterdam

Alankomaissa sijaitseva Martha Flora Rotterdam on Alzheimer-potilaille ja muille muistisairaille suunniteltu hoivakoti. Se tarjoaa asukkailleen turvallisen elinympäristön oman, pienimuotoisen yhteisön keskuudessa.

Kolmikerroksisessa Martha Flora Rotterdamissa on 29 asuntoa – viisi kaksiota, loput yksiöitä. Asuntojen koot vaihtelevat 45 neliöstä 72 neliöön. Suunnittelussa huomioitiin kestävä kehitys useasta näkökulmasta. Rakentamisessa hyödynnettiin materiaaleja alueella sijainneesta vanhasta kirkosta. Katolla on lähes 300 aurinkopaneelia, jotka tuottavat sataprosenttisesti vihreää energiaa kiinteistön lämmitykseen ja lämmintä käyttövettä varten.

Martha Floran erityispiirre on jokaisesta hoivakodista löytyvä Meander-tila. Meander on hoivakodin sydän: siellä voi ruokailla, tavata ystäviä ja perhettä, järjestää aktiviteetteja tai ihan vaan oleskella. Meanderin muodostavat kirjasto, olohuone, keittiö ja työtila. Meanderista on pääsy rauhalliseen ja turvalliseen puutarhaan tai kattoterassille. Keskimäärin 12 asukasta käyttää yhtä meanderia.

Edellinen Seuraava