Hoivatilalainen esittäytyy: Hankekehityspäällikkö Antti Heiskanen
Olen 38-vuotias ja asun perheeni kanssa Espoossa, muutaman kilometrin päässä Hoivatilojen toimistolta. Meillä on 3-vuotias tytär ja 5-vuotias poika. Valmistuin tuotantotalouden diplomi-insinööriksi ja kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2010. Harrastan suunnistusta, juoksua ja pitkästä aikaa myös kuntosalilla käyntiä. Vietän myös vapaa-aikaani rakennusprojektien parissa, sillä nykyinen kotimme valmistui pari vuotta sitten, ja kohta ryhdymme rakentamaan uutta taloa.
Minun ei itse asiassa ollut tarkoitus lähteä rakennusalalle lainkaan, mutta sen parissa on tullut viihdyttyä jo hyvä tovi. Opiskelujen ja suurelta osin myös sattuman kautta päädyin Skanskalle, jossa toimin monipuolisissa rooleissa noin kymmenen vuoden ajan; hankinnoista kehityspäällikön tehtäviin ja projektipäälliköksi. Kiinnostus hankekehitykseen alkoi nostaa päätään asuntorakentamisen parissa.
Vuonna 2020 vietin pidemmän pätkän lasten kanssa kotona, isyysvapailla ja lomilla. Se yhdistettynä koronapandemiaan sai minut miettimään, mitä työelämässä todella haluan. Tutkin erilaisia urapolkuja ja työtehtäviä, ja hankekehityspäällikön työnkuva alkoi tuntua omalta. Asiat alkoivat loksahdella paikoilleen, ja saman vuoden marraskuussa aloitin kyseisessä tehtävässä Hoivatiloilla. En tuntenut yritystä entuudestaan ja myös hoivan markkina oli minulle ihan uusi, mutta päätöstä ei ole tarvinnut katua. Työnkuva on vastannut odotuksia, ja intoa kehittämiseen ja edelleen uuden oppimiseen riittää.
Millainen on työnkuvasi Hoivatiloilla?
Hankekehitys on asiakkaan tarpeisiin vastaamista. Suoraviivaistettuna, etsitään tontti, tehdään suunnitelma ja toteutetaan se. Minun aikani kuluu lähinnä polun alkupäässä, pääkaupunkiseudun kohteissa.
Olemme Hoivatiloilla siirtyneet yhä suurempiin kokonaisuuksiin ja vahvemmin keskusta-alueille. Maanhankinnassa etsin alueita tai kortteleita, joita lähdemme kehittämään alueen ja kaupungin tarpeita paremmin palveleviksi. Kaupunkikeskustat ovat tietysti jo pitkälti rakennettuja, joten mukana on uudisrakentamisen rinnalla enenevissä määrin saneerauskohteita. Konversiohankkeissa tutkimme esimerkiksi tarpeettomien toimistotilojen muuttamista muuhun käyttöön – kaupunkien pitää pysyä elossa, vaikka tilatarpeet muuttuvat. Tunnemme alueiden tarpeet ja teemme hankekehitystä palvelut edellä.
Hankekehitystyöhön kuuluu paljon keskusteluja esimerkiksi kuntien edustajien ja arkkitehtien kanssa. Oma roolini sisältää myös asiakasvastuuta ja -yhteydenpitoa. Se pitää mukavasti ajan hermolla ja tuo myös lyhyen tähtäimen onnistumisia, vastapainona korttelikokonaisuuksien pidemmille prosesseille.
Eniten minua kiehtoo aito osallistuminen kaupunkikehitykseen ja sen myötä mahdollisuudet luoda muutosta parempaan suuntaan isoillekin alueille kerrallaan.
Mikä hoivatiloilla on parasta?
Työpaikkaa vaihtaessa minulla oli toiveena päästä matalahierarkiseen organisaatioon, ja se on kyllä toteutunut. Asioista pystytään päättämään nopeasti ja on rohkeutta kokeilla uusia juttuja. Täällä tehdään eikä tarinoida.
Parasta on työkaverit ja yleinen meininki. Great Place to Work -sertifiointi ei ole vain tarra ovessa, vaan täällä on todella mukavaa käydä töissä nuorekkaassa, samanhenkisessä porukassa.