Artikkelit | 23.10.2023

Hoivatilalainen esittäytyy – Lakiasiain- ja henkilöstöjohtaja Anna Saarinen

Aloitin työskentelyn Hoivatiloilla keväällä 2022. Asun perheeni eli puolisoni ja kahden lapseni kanssa Helsingissä, aika lähellä meidän Espoon toimistoa. Hyvällä säällä kuljen työmatkat yleensä pyörällä, mikä on ihanaa. Harrastukseni liittyvät paljon liikuntaan, ennen kaikkea hyötyliikuntaan mutta muuhunkin. Uutena harrastuksena olen alkanut harrastaa jalkapalloa. Se on hauska ja itselleni ihan uusi laji, nuorempana taas pelasin pitkään salibandya. Tärkeintä liikunnassa on mielestäni, että siitä saa iloa ja siitä tulee hyvä olo.

Opiskelin Helsingin yliopistossa oikeustiedettä ja valmistuin sieltä oikeustieteen maisteriksi. Oikeustieteen opiskelujen jälkeen auskultoin eli suoritin tuomioistuinharjoittelun, olen siis myös varatuomari. Lisäksi olen opiskellut Hankenilla.

Minulle oli opintoja miettiessä melko selvää, että tahdon juuri juristiksi. Opiskelujen kuluessa vahvistui, mikä voisi olla erityisen innostava oikeudenala ja mihin olisi mielenkiintoista suuntautua opiskelujen jälkeen. Työelämään päästyäni kiinteistösektori vei mukanaan, ja oikeastaan olen työskennellyt lähes koko työurani kiinteistöjen ja asumisen parissa sekä yksityisellä että julkisella puolella. Olen työskennellyt esimerkiksi lainvalmistelijana sekä juristina toisessa kiinteistöalan yrityksessä. Olenkin tehnyt erilaisia töitä tällä samalla sektorilla, mutta vähän eri näkökulmasta.

Kun näin Hoivatilojen työpaikkailmoituksen, siinä oli monia asioita ja tehtäviä, jotka olivat todella mielenkiintoisia. Tuntui, että tehtävänkuva vastasi harvinaisen hyvin sitä, mistä minulla oli kokemusta ja mistä olen kiinnostunut. Tärkeää minulle oli esimerkiksi, että työnkuva oli monipuolinen ja siinä saa olla monessa mukana.

Yhtiönähän Hoivatilat on myös poikkeuksellisen mielenkiintoinen: kasvuyhtiö, joka on eurooppalaisen konsernin osa. Juristin työn kannalta kansainvälinen näkökulma antaa uusia mahdollisuuksia kehittää omaa osaamista ja eteen tuleekin paljon kiinnostavia tehtäviä. Pidän tärkeänä osana työnkuvaani, että teemme yhteistyötä meidän emoyhtiömme Aedifican kanssa.

Millainen on työnkuvasi Hoivatiloilla?

Tulin Hoivatiloille lakiasiainjohtajaksi, ja nykyisin vastuullani ovat myös HR ja hallinto. Minulla on monipuolinen työnkuva aivan kuten tavoittelinkin, ja olen päässyt tekemään juuri niitä asioita, joista työpaikkailmoituksessa aikoinaan innostuin ja enemmänkin. On ollut palkitsevaa tehdä sitä, mikä herättää ammatillisen innostuksen.

Lakiasiainjohtajana vastaan lakiasioista, eli olen mukana hankkeissa esimerkiksi laatimalla sopimuksia, auttamalla sopimusneuvotteluissa ja sopimusmuutoksissa. Annan muutenkin liiketoiminnallemme kaikenlaista esimerkiksi hankekehitykseen, kiinteistönhallintaan sekä rakennuttamiseen liittyvää juridista konsultaatiota. Lisäksi vastaan compliance-asioista ja esimerkiksi koulutan henkilöstöämme aina tarvittaessa. Myös hallintoon liittyvät tehtävät liittyvät paljolti samoihin teemoihin kuin juristin työssä.

Lakiasioiden lisäksi minulla on vastuu henkilöstöhallinnosta, esimerkiksi työntekijöiden hyvinvoinnista, osaamisen kehittämisestä ja rekrytoinneista.

Meillä työntekijöiden hyvinvointi on aivan ykkösasia, ja tavoitteena on ylläpitää hyvää toimintakulttuuria, avoimuutta ja luottamusta.

Se kaikki on jotakin, mitä täällä on rakennettu yhdessä jo vuosikaudet. Olemme menestyneet todella hyvin Great Place To Work -kyselyissä, ja tänä vuonna myös voitimme sen pienten yritysten sarjassa. Tahdomme pitää kiinni siitä, että meillä on osaavia ja ammattitaitoisia, motivoituneita ihmisiä töissä. HR:n puolella pyrimmekin vahvistamaan ja kehittämään toimintakulttuuriamme erilaisilla hyvillä toimilla.

Meillä oli viime vuoden puolella joitain henkilövaihdoksia, minkä johdosta minulle tuli mahdollisuus laajentaa omaa työnkuvaa henkilöstöasioihin ja hallintoon. Se oli ihan äärimmäisen kiva juttu. Olen aina ollut kiinnostunut henkilöstöhallinnon tehtävistä, ja työni osa-alueet ovat nyt sellaisia, että ne täydentävät toisiaan. Tämä on hyvä kokonaispaketti.

– On palkitsevaa tehdä sitä, mikä herättää ammatillisen innostuksen, Hoivatilojen lakiasiain- ja henkilöstöjohtaja Anna Saarinen kertoo monipuolisesta työnkuvastaan.

Mikä Hoivatiloilla on parasta?

Ehdottomasti meidän ammattitaitoinen henkilöstömme, ihmiset. Yrityksen yhteinen toimintakulttuuri on meillä ainutlaatuinen. Avoin ja luottamusta korostava ilmapiiri on ainutlaatuinen ja selkeästi pitkän kehittämisen tulos. Ihmisten välinen vuorovaikutus toimii, mikä mahdollistaa myös, että työnteko toimii tehokkaasti. Sillä tavoin saamme toteutettua onnistuneesti ja tuloksellisesti yhteisiä tavoitteitamme.

Edellinen Seuraava