Blogi | 20.12.2018

Hoivatilat 10 vuotta – vision voima ja innostuksen merkitys

Hoivatilat 10 vuotta

Hoivatilojen toiminnan kantavia arvoja ovat asiakkaan auttaminen, arvon luominen, rohkeus sekä nopeus ja suoraviivaisuus.

Suomen Hoivatilat perustettiin 10 vuotta sitten, joulukuussa 2008. Suomi ja Eurooppa elivät silloin talouden taantuman aikaa. Toimintaympäristö oli sumuinen, mutta perustajayrittäjät näkivät palvelukiinteistöjen kehittämiseen, rakennuttamiseen ja omistamiseen erikoistuvan yhtiön tarpeellisuuden – nopeasti ikääntyvässä ja kaupungistuvassa Suomessa. Parin ensimmäisen toimintavuoden aikana yhtiö toteutti puolenkymmentä päiväkotihanketta Oulun seudulle. Asiakkaina olivat yksityiset, silloin pienet, päivähoitoyritykset.
Autamme asiakasta kasvussa.

Vision voima

Missiomme oli, ja on, luoda parempaa yhteiskuntaa ja palveluympäristöjä yhdessä kumppaneidemme kanssa. Luomme arvoa. Loppuvuodesta 2010 omistuksessamme oli kuusi päiväkotia. Kirjoitimme silloin rohkean vision, jossa tavoittelimme viiden vuoden aikajänteellä seuraavia asioita:

  • Hoivatilat on Suomen johtava hoiva- ja palvelurakennuttaja sekä määrällisesti että tunnettuudeltaan.
  • Yritys on joko listattu pörssiyhtiö tai tiivis osa isompaa kiinteistöyhtiötä.
  • Hoivatilojen asiakkaita ovat sekä palveluntuottajayritykset että kunnat ja muut julkiset toimijat. Hoivatilat rakennuttaa seuraavien viiden vuoden aikana noin 100.000 neliötä uutta toimitilaa.

Tänään voimme nähdä vision voiman. Innostuneet ihmiset rohkean tavoitteen toteuttajana voivat saada paljon aikaan. Uuden luominen ei ole kuitenkaan helppoa. Alkuvaihe oli Hoivatiloillekin haasteiden täyttämä. Asiakkaat kyllä osoittivat kiinnostusta, palveluseteli teki vahvasti tuloaan ja avasi tietä yksityisille toimijoille, mutta rahoituksen kanssa oli vaikeuksia.

Alkuvuodesta 2012 alkoi tapahtua positiivisia asioita. Onnistuimme myymään muutaman kiinteistökohteen eteenpäin ja saimme talouden uskottavalle tolalle. Järjestimme vuosittain osakeanteja, joiden seurauksena loppuvuodesta 2015 meillä oli jo noin 80 omistajaa. Pääomistajan roolia ovat vuosien varrella kantaneet muun muassa suomalaiset ammattilaiskiekkoilijat Obsidon kautta ja myöhemmin Partnera eli entinen Oulun Puhelin, jolla on yli 27 000 omistajaa. Nyt suurimman omistajan rooli on Kusinkapitalin ja Kostsamfundetin yhteisyrityksellä.

Maaliskuussa 2016 yhtiö listautui Nasdaq Helsingin First North -listalle. Pian siirrymme pörssilistalle eli pörssin päälistalle. Toteutimme vuoden sisällä kaksi mittavaa osakeantia kasvun rahoittamiseksi. Tänään yhtiö on toteuttanut tai rakennusvaiheessa on noin 180 kiinteistöhanketta 60 kasvukunnan tai -kaupungin alueella. Viimeisen vuoden aikana olemme tehneet useita uusia liiketoiminta-avauksia ja perustaneet tytäryhtiön Ruotsiin. Tekemistä on kantanut ajatus tinkimättömästä toimeenpanosta – nopeudesta ja suoraviivaisuudesta.

Innostuneet ihmiset

Innostuneet ihmiset ovat taistelijoita. Heissä on rohkeutta. Heissä on luonteen lujuutta. Innostus on kaiken edistyksen perustana. Kun sitä on, on saavutuksia. Kun sitä ei ole, on vain tekosyitä. – Henry Ford

Hoivatilojen tarinaa ovat olleet rakentamassa lukuisat innostuneet ihmiset. Kiitos teille kaikille! Tämä on ollut yhteistyötä parhaimmillaan. Käsittämätön määrä palavaa tahtoa luoda uutta ja muuttaa maailmaa. Hoivatilat on nyt 10 vuotta. Toinen vuosikymmen tarjoaa uudet mahdollisuudet ja haasteet. Kohtaamme ne rohkeasti ja innostuneina.

Hyvää ja Rauhallista Joulun aikaa!

Jussi

Edellinen Seuraava