Blogi | 11.3.2024 | Jussi Vikman

Yhteistyöllä ja rohkeudella

Hoivatilat on perustettu rakentamaan parempaa yhteiskuntaa sekä parempia palveluympäristöjä. Toteutamme tätä oman hankekehityksemme kautta yhteistyössä kumppaneidemme kanssa. Missio inspiroi meitä ja tekee työstämme erittäin merkityksellistä. Kerromme asiakaslähtöisestä hankekehitystyöstämme tarkemmin tämän lehden artikkeleissa.

Arvot toimivat yrityksen kivijalkana, sokkelina, jonka päälle yrityksen toiminta rakennetaan ja rakentuu. Hoivatilojen arvot eli vastuuntunto, aktiivisuus ja rohkeus ovat ohjaamassa meitä asiakaslähtöiseen ja pitkäjänteiseen toimintaan tulevaisuuteen luottaen. Käsittelemme myös tätä aihetta tässä lehdessä.

Vuonna 2023 historiallinen sote-uudistus astui voimaan ja hyvinvointialueet ottivat vastuulleen sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisen. Muutos on erittäin suuri. Ottaa oman aikansa, että palvelut toimivat sujuvasti. Ensimmäisessä vaiheessa huomio on kiinnittynyt talouteen. Kuinka palvelut voidaan järjestää käytettävissä olevilla varoilla – vai voidaanko? Ikääntymisen trendi voimistuu ja ikäihmisten asumispalveluiden tarve kasvaa lähitulevaisuudessa voimakkaasti. Tarvitaan ympäristönäkökulmasta katsottuna kestävästi toteutettuja palveluympäristöjä, mikä tukee myös kaupunkien kehittymistä. Hoivatilojen palvelukortteli-konsepti on juuri tällainen ratkaisu.

Kunnissa ja kaupungeissa on ryhdytty toteuttamaan vuoden 2024 talousarvion mukaisia suunnitelmia. Vastaavasti yrityksissä ahkeroidaan taas uusien vuositavoitteiden saavuttamisessa. Julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä tarvitaan. Vuokramallilla toteutettavat kiinteistöhankkeet ovat konkreettinen osoitus osapuolten välisestä yhteistyöstä. Vuokramallin RT-ohjekortti ja valmiit sopimusmallit julkaistiin vuodenvaihteessa, ja ne auttavat kiinteistöhankkeiden toteuttamisessa investointivapaalla vuokramallilla.

Kevät etenee vauhdilla ja päivän pidentyminen ilahduttaa ihmismieltä. Saamme nauttia valon lisääntymisestä sekä talvisista olosuhteista hangilla ja laduilla. Tämä kevät on erityinen, sillä tätä pääkirjoitusta kirjoittaessani Suomen tasavallan presidentti on vaihtumassa ja kansa äänestää parhaillaan uudesta presidentistä. Toimiva demokratia, turvallinen isänmaa sekä yleinen yhteiskuntajärjestys ovat luksusta nykymaailmassa. Saamme olla kiitollisia näistä sekä monista muista tärkeistä asioista, jotka toteutuvat meillä Suomessa.

Toivotan koko Hoivatilojen joukkueen puolesta aurinkoista kevättä kaikille Ratkaisuja-lehden lukijoille!

Jussi Vikman
asiakkuusjohtaja
Hoivatilat Oyj


Ratkaisuja-lehtemme on jälleen julkaistu!

Lue lehti

Edellinen