Artikkelit | 8.4.2020

Hoivatilat Aedifica-konserniin

Belgialainen pörssiyhtiö Aedifica SA/NV ja Hoivatilat Oyj allekirjoittivat 4.11.2019 yhdistymissopimuksen. Sopimuksella Aedifican kokonaan omistama suomalainen osakeyhtiö Aureit Holding Oy teki vapaaehtoisen julkisen ostotarjouksen Hoivatilojen liikkeeseen lasketuista ja ulkona olevista osakkeista. Hoivatilojen hallitus päätti yksimielisesti suositella Hoivatilojen osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä.

Aedifican tekemä ostotarjous Hoivatilojen osakkeista hyväksyttiin 9.1.2020. Tammikuun 30. päivän tiedon mukaan Aedifica omistaa 98,2 % Hoivatilojen ulkona olevista osakkeista ja äänistä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä ostotarjouksen lopulliseen tulokseen ja toivotamme Hoivatilat tervetulleeksi Aedifica-konserniin, iloitsee Aedifican toimitusjohtaja Stefaan Gielens.

Gielens lisää, että Hoivatilat ja sen henkilöstö ovat loistavasti onnistuneet luomaan arvoa Pohjoismaissa, ja Aedificalla uskotaan Hoivatilojen ”rakenna ja pidä” -mallin tuovan uuden ulottuvuuden konsernin kasvutarinalle.

Mikä on Aedifica?

Aedifica on belgialainen kiinteistöalan konserni, joka on pörssilistattu Euronext Brysselissä ja Amsterdamissa. Aedifica omistaa pääasiassa terveyden- ja vanhustenhoitoalan kiinteistöjä useissa Euroopan maissa: Belgiassa, Saksassa, Alankomaissa, Isossa-Britanniassa ja tammikuusta 2020 alkaen myös Suomessa ja Ruotsissa.

Viime vuosina Aedifica on vakiinnuttanut johtavan aseman Euroopassa terveydenhuollon kiinteistöalalla ja pyrkii jatkossa laajentamaan asemaansa. Yhtiön markkina-arvo on noin 3 miljardia euroa.

Miksi Hoivatilat?

Aedificalla uskotaan, että kahden yhtiön jakamat yhteiset arvot luoda parempaa yhteiskuntaa ja uusia palvelumalleja ikääntyvään ja kaupungistuvaan Eurooppaan luovat vahvan perustan tulevaisuudelle.

– Hoivatilat on meille ihanteellinen kumppani pohjoismaisille terveydenhuollon kiinteistömarkkinoille. Hoivatiloilla on korkealaatuinen, tarkoitukseen rakennettu kiinteistösalkku, suuri määrä tasokkaasti toteutettuja hankkeita sekä erittäin kokenut johtoryhmä, jonka osaamisesta on vahvat näytöt, Stefaan Gielens avaa yhteistyön lähtökohtia.

Hoivatiloille Aedifica tuo uusia taloudellisia resursseja ja laajan kokemuksen hoivakodeista muualta Euroopasta. Aedifican kansainvälinen kasvutulos ja Hoivatilojen strategia huomioiden yhdistyminen tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden uudelle yrityskokonaisuudelle. Se myös vahvistaa yrityksen asemaa Euroopan pörssilistattujen terveydenhuoltokiinteistöyritysten markkinoilla.

Katse tulevaisuuteen

Gielens kertoo, että nyt keskitytään Hoivatilojen integrointiin Aedifica-konserniin. Tavoitteena on säilyttää Hoivatilojen identiteetti suomalaisena yrityksenä, niinpä esimerkiksi yrityksen nimeä ei tulla muuttamaan. Samalla tuetaan Hoivatilojen kasvutavoitteita Suomessa ja Ruotsissa.

– Näemme Hoivatilat konsernimme keihäänkärkenä pohjoismaisilla hoivan kiinteistömarkkinoilla, jonne haluamme viedä pitkän aikavälin sijoitusstrategiamme: pitkäaikaisina omistajina olemme tietoisia rakennuttamiemme ja omistamiemme kiinteistöjen sosiaalisesta merkityksestä ja haluamme, että meidät koetaan luotettavaksi, pitkäaikaiseksi kiinteistökumppaniksi asiakkaillemme ja sidosryhmillemme.

Hoivatilojen toimitusjohtaja Jussi Karjula on tyytyväinen toteutuneeseen järjestelyyn.

– Yhteistyö on tuntunut alusta saakka hyvin luontevalta. Koen, että tämä on luonnollinen jatkumo Hoivatilojen kehityksessä. Kumppanuus Aedifican kanssa avaa uusia mahdollisuuksia asiakkaillemme ja Hoivatiloille. Meillä on nyt käytössä laajemmat resurssit sekä taloudellisesti että osaamismielessä. Asiakkaiden ja henkilöstön näkökulmasta olennaiset asiat säilyvät ennallaan: jatkamme tutulla tiimillä ja yritysnimellä suomalaisena yhtiönä osana laajempaa yritysryhmää, Karjula kertoo.

– Jaamme Aedifican kanssa näkemyksen vastuullisesta ja pitkäaikaisesta omistajuudesta sekä missiosta luoda parempaa yhteiskuntaa.

Edellinen Seuraava