Artikkelit | 17.5.2023

Ikifit satsaa toimintakyvyn ylläpitoon

Palveluista Hyvinvointikeskus Härmälänrannassa vastaa Ikifit-konserni, joka tarjoaa monipuolisia hyvinvointipalveluja usealla paikkakunnalla: ikäihmisten asumispalveluiden lisäksi muun muassa avokuntoutusta sekä lääkäri- ja työhyvinvointipalveluita.

Kaikissa Ikifitin hyvinvointikodeissa panostetaan vahvasti kuntoutukseen osana tuettua ja turvallista arkea. Hyvinvointikeskus Härmälänrannassa on oma avara huone kuntoilulle ja välineistölle. Kauniisti sisustetussa huoneessa kuntoillaan fysioterapeutin kanssa ryhmä- tai yksilöohjauksessa. Kuntoutuksen vastuualuejohtaja Virpi Ketko Ikifitiltä kertoi avajaisissa, että kuntoutus on toki paljon muutakin kuin fyysistä kuntoilua. Yhteisöllinen toiminta, askartelu ja muut aktiviteetit ovat kuntoutusta nekin. Hyvinvointikeskuksissa asuu hyvin eri kuntoista väkeä, mikä Ikifitillä aina huomioidaan.

Teknologia mahdollistaa monipuoliset keinot virkistävään toimintaan. Esimerkiksi oleskelutiloissa voidaan näyttää video, joka on kuvattu monille tutulla kävelyreitillä Tampereella. Video vie tuttuihin maisemiin, herättää tunteita ja aktivoi muistia.

Virpi Ketko lisäsi, että kuten meillä kaikilla, myös ikäihmisillä asuinympäristö vaikuttaa mielen virkeyteen. Vuokossa ja Wellamossa luonnonvalo tulvii sisään ja näköyhteys ulos on erinomainen niin asukashuoneista kuin yhteisistä tiloista. Oma kansiterassi tullaan viimeistelemään viihtyisäksi kesän koittaessa, ja lähistön ulkoilualueilla, kuten Pyhäjärven rantamaisemassa, tullaan käymään pienillä retkillä.

Kuntoutukseen panostamalla Ikifitillä tuetaan koko asukasyhteisön toimintakyvyn ylläpitoa.


Lue lisää:

Edellinen Seuraava