Artikkelit | 17.10.2023

Kodinomaisuus säilyy myös uudessa leikkikoulussa

Modernisti vanhassa miljöössä, lähellä tuttua paikkaa. Suosittu Oulun Englanninkielinen Leikkikoulu kaipasi isompia tiloja, ja Hoivatilat valikoitui hankkeen toteuttajaksi. Elokuussa 2023 lapset ja työntekijät pääsivät aloittamaan syksyn uudessa hienossa rakennuksessa, jossa kokonaisuus on suunniteltu käyttäjiään varten.

Oulun Englanninkielinen Leikkikoulu on toiminut lähes 30 vuotta Oulun historiallisella puukasarmialueella. Uusi tontti löytyi vain muutaman korttelin päästä aiemmista tiloista, toivotusti Oulun kansainvälisen koulun tuntumasta. Moderni lopputulos istuu kauniisti vanhaan ja arvokkaaseen miljööseen.
Sisällä on avaraa ja valoisaa. Suunnittelun inspiraationa toimivat vanhat tilat, joiden parhaat osat monistettiin pohjaratkaisuun. Hankkeen arkkitehtisuunnittelusta vastasi UKI Arkkitehdit.
Uusien tilojen myötä hoitopaikkoja saatiin 40 lisää, eli leikkikoulu on nyt 115-paikkainen. Päivät kuluvat pienissä ryhmissä touhuten ja samalla kieltä sekä uusia taitoja oppien. Leikkikoulussa on lapsia noin 18 maasta, ja heidän kodeissaan puhutaan lähes 40:ä eri kieltä.
Uusien tilojen erikoisuutena on käytävättömyys – tilaa jokapäiväisille arjen puuhille riittää hyvin. Kokonaisuudessa huomioitiin monipuoliset käyttömahdollisuudet sekä kodinomainen ympäristö. Kiinteistö on toteutettu vuokramallilla: kulut ovat tiedossa ennakkoon eikä kiinteistön kunnossapidon suhteen pääse tulemaan yllätyksiä.

Lue lisää:
Oulun Englanninkielisestä Leikkikoulusta.

Edellinen Seuraava