Hoitaja ja iäkäs nainen kokoavat palapeliä.

Hyvää elämää kaupunkeihin

Me ihmiset vietämme suurimman osan ajastamme sisätiloissa. Me asumme, opiskelemme, harrastamme, elämme, ja viihdymme rakennuksissa. Tarvitsemme aika ajoin myös tiloja, joissa meillä on mahdollisuus toipua, levätä, saada erityistä huolenpitoa ja päästä uudelleen kiinni arkeen ja elämään.

Tuoleja ja pöytä puunvärisessä aulatilassa.

Hoivakoti

Väestön ikääntyessä hoivakoteja tarvitaan yhä enemmän. Filosofiamme mukaan hoivakodit ovat osa dynaamista yhteiskuntaa ja ansaitsevat paikkansa kaupunkien keskustoissa. Hoivakodeissa viihdytään, tutustutaan uusiin ihmisiin, harrastetaan voimien mukaan ja nautitaan elämästä.

Lapsia valoisassa aulatilassa pöytien ääressä.

Koulu

Opetussuunnitelmat perustuvat itsenäiseen havainnointiin, ryhmätyöskentelyyn ja tekemällä oppimiseen. Myös koulutilat muuttuvat: tarvetta on funktionaalisille avotiloille, joissa leikki ja oppiminen nivoutuvat yhteen. Olipa kyseessä sitten perinteisempi koulurakennus tai innovatiivinen oppimisympäristö, tilojen rooli ja helppo muokattavuus eri käyttötarpeisiin lisäävät oppimista ja viihtymistä.

Punamusta L:n rakennus ja leikkipiha.

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksessa opetellaan elämisen ja olemisen taitoja osaavien ohjaajien avulla. Varhaiskasvatuksen tilat palvelevat paitsi lapsia, myös vanhempia. Viihtyvyyden ja turvallisuuden lisäksi varhaiskasvatuksen tilojen sijainti on perheille tärkeä asia. Elämää ja kiireitä helpottaa, jos varhaiskasvatuksen tilat sijaitsevat keskeisellä paikalla, jota työmatka sivuaa aamuin ja iltapäivisin.

Palvelukortteli

Mikä sinulle on arvokasta? Hoivatilojen palvelukorttelissa on arvot kohdallaan. Yhteisöllinen ja viihtyisä kortteli pitää sisällään koko lähiön keskuksen: kauppoja ja palveluita, tapahtumia ja harrastusmahdollisuuksia – hyvän arjen elementtejä, joille ei voi määrittää hintalappua.

Asumisen, hoivan, varhaiskasvatuksen sekä julkiset ja kaupalliset palvelut yhdistävä Hoivatilojen palvelukortteli on vetovoimahanke, joka suunnitellaan aina juuri kyseisen alueen tarpeita ajatellen. Näin luomme uusia arvoalueita.

Vihreäseinäinen huone käytävän varrella.

Lastensuojeluyksikkö

Jokainen lapsi ja nuori ansaitsee turvallisen, kannustavan ja lämpimän kodin. Aina tämä ei toteudu. Perheissä voi olla vaikeuksia työttömyyden, päihteiden tai sairauksien kanssa, ja tällöin yhteiskunnan on tarjottava apua. Erityisen tärkeää on varmistaa lasten ja nuorten turvallisuus ja oikeudet, joten lastensuojeluyksiköitä tarvitaan. Ne ovat turvasatama tilanteessa, jossa vanhemmuus ei syystä tai toisesta ole kohdallaan. Hoivatilojen lastensuojeluyksiköt ovat kodinomaisia ja turvallisia ympäristöjä silloin, kun kotona ei voi olla.

Ilmakuva rakennuksesta, jonka pihalla on hiekkalaatikko, keinu ja pöytäryhmä.

Turvakoti

Kun elämä omassa kodissa ei ole turvallista, tarvitaan pikaista puuttumista. Turvakodeissa ja niiden avopalveluissa tehtävän työn tavoitteena on väkivaltakierteen katkaiseminen ja sen aiheuttamien kriisien ja muiden ongelmien hoitaminen. Turvakoti ottaa vastaan iästä ja sukupuolesta riippumatta ihmisiä, jotka kamppailevat vaikeassa elämäntilanteessa.

Turvakodissa on rauha suunnitella elämää eteenpäin ja saada tukea muutosten toteuttamiseen. Hoivatilojen turvakodit ovat yhteisöllisiä ja kodinomaisia tiloja, joissa samassa tilanteessa olevat saavat tukea toisistaan, ammattimaista apua sekä rohkeutta uuteen elämään.

Oletko kiinnostunut hyvän hoivan tiloista?

Jätä tietosi ja kerro tarpeistasi – olemme sinuun yhteydessä!