Hoivakoti Menninkäinen

Vihreät arvot ohjaavat Hoivakoti Menninkäisen toimintaa

Kajaanilainen yrittäjäpariskunta halusi rakennuttaa hoivakodilleen uudet toimitilat luontoarvot edellä. Hoivatilojen tuottamassa kohteessa ekologisuus huomioitiinkin sekä talossa ja sen tekniikassa että ulkotilojen ratkaisuissa.

Hoivatilat hoivakoti Kajaani

Hoivakoti Menninkäinen

Asiakas Hoivakoti Menninkäinen

Tyyppi Hoivakoti

Sijainti Kajaani

Hoitopaikkojen määrä 30

Valmistumisvuosi 2016

 Kyky huomioida ekologisuus kiinteistön kaikissa ratkaisuissa ja mahdollisuus toteuttaa omat ideat kokeneen toimijan kanssa olivat Heiskasille syy valita Hoivatilat yhteistyökumppaniksi.

– Kun näimme tontin ja uusien toimitilojen piirustukset, päätimme mieheni Hannu Heiskasen kanssa heti, että haluamme hoivakodin takapihalle polun, jota voimme kulkea asukkaiden kanssa, Tarja Heiskanen kertoo.

Ennakkoluulottomasti ekologinen

 Hoivakiinteistöjen sähkönkulutus on yleensä suurta, sillä lämmitys haukkaa osansa ja valojen on oltava päällä ympäri vuorokauden.
– Halusimme kiinteistöön kestäviä, luontoystävällisiä ratkaisuja, joten valitsimme maalämmön ja led-valaistuksen, Heiskanen kertoo.

Heiskasen mukaan led-valaistus on perinteistä tyyriimpi, mutta maksaa energiatehokkuudellaan itsensä takaisin hoivakodissa yllättävänkin nopeasti. Kierrättämistä on Menninkäisessä kehitetty aktiivisesti. Vaikka kierrättäminen on hoivakodissa jo lähes sataprosenttista, uusia avauksia etsitään edelleen.
– Parhaillaan selvittelen vaippojen kierrätysmahdollisuutta niiden lämpöarvon vuoksi, Heiskanen  kertoo. 

Omistajan ja henkilökunnan aktiivisuuden lisäksi kierrättäminen asettaa omat vaatimuksensa tiloille. Menninkäisen kierrätykseen varatuissa tiloissa etusijalla olivat helppokäyttöisyys ja avaruus – jotta tilat vastaisivat niiden käyttötarvetta vielä tulevaisuudessakin.

Pihasta eloa ja iloa

Kajaanin keskustan tuntumassa sijaitseva Menninkäinen on kirjaimellisesti luonnon keskellä. Hoivakodin pihamaa on tehty metsänpohjasta, eli kuntasta, joten pihaa ei tarvitse lannoittaa eikä sen nurmikkoa leikata. Piha-alueella on runsaasti istutuslaatikoita, jotka on varta vasten toteutettu rollaattorikorkeudelta hoidettaviksi.
– Ihana on katsella ja käydä hoitamassa, piakkoin 90 vuotta täyttävä Elisabeth Nilosaari toteaa tyytyväisenä.

Istutuslaatikoiden ja luontopolkumaisen metsälenkin lisäksi pihalla on kasvihuone ja marjapensaita. Piha ja sen antimet ilahduttavatkin asukkaita myös ruokapöydässä.

Kiinteistöissä palveluntarjoajana toimii tänä päivänä Esperi Hoivakoti Menninnäkäinen.

Hoivatilat hoivakoti Kajaani
Hoivatilat hoivakoti Kajaani
Hoivatilat hoivakoti Kajaani
Hoivatilat hoivakoti Kajaani
Hoivatilat hoivakoti Kajaani
Hoivatilat hoivakoti Kajaani