Kerava URF

TERVETULOA
Hyvinvointikeskus Finlandiaan!

Keravan Kivisillan alueelle valmistuu syksyllä 2024 Ikifitin Hyvinvointikeskus Finlandia. Puurakenteinen hyvinvointikeskus tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ikäihmisille sekä yhteisölliseen asumiseen soveltuvia asuntoja. Suunnittelussa on panostettu turvallisuuteen ja kodinomaisuuteen.

Ikifitin toiminnassa tärkeää on yksilöllisyyden ja oman identiteetin tukeminen, ja se näkyy myös Hyvinvointikeskus Finlandiassa. Hyvinvointikeskukseen on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua tulevana kesänä Keravan Uuden ajan rakentamisen festivaalilla 26.7.–7.8.2024.

Hyvinvointikeskus Finlandia

Hoivatoimija: Ikifit Oy

Hyvinvointikoti Kaino: ympärivuorokautisen hoivan palvelut, 30 paikkaa

Villa Kaisla: kevyempi yhteisöllinen asuminen, 29 vuokrattavaa asuntoa

Urakoitsija: Welco

Valmistumisaika: syksy 2024

Yhteistyökumppanit

Ikifit – Sinua varten

Keravan Kivisillan alueelle valmistuu syksyllä 2024 Ikifitin Hyvinvointikeskus Finlandia. Puurakenteinen hyvinvointikeskus tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ikäihmisille sekä yhteisölliseen asumiseen soveltuvia asuntoja.

Welco Oy on erikoistunut hyvinvointitilojen kehittämiseen, suunnitteluun ja rakentamiseen. Toteutamme hyvinvointitiloja pienistä viidentoista paikan yksiköistä jopa sadan hoivapaikan ratkaisuihin.


Lue lisää:

Viihtyisä ja turvallinen Hyvinvointikeskus Finlandia Keravalle
Lue lisää >

Hankepäällikön haastattelu
Lue lisää >

Keravan uuden ajan rakentamisen festivaali
Lue tapahtumasta >

Ikifit – Hyvinvointikeskus Finlandia
Lue lisää >


Keravan Kivisillassa yhdistyvät kaupungin ja maaseudun parhaat puolet

Kivisilta sijaitsee runsaan kilometrin päässä Keravan keskustasta, Keravan Jokilaaksossa. Se tarjoaa monipuoliset asumismahdollisuudet eri ikäisille ihmisille hyvien kulkuyhteyksien äärellä, viihtyisässä ympäristössä. Alueelle rakentuu palveluasumista, omakotitaloja, rivitaloja, pienkerrostaloja sekä päiväkoti. Laadukkaat palvelut ovat kävelymatkan päässä.

Kivisillan suunnittelussa on panostettu muun muassa vehreyteen ja kevyen liikenteen sujuvuuteen. Liikkuminen on helppoa kävellen, pyöräillen tai joukkoliikennettä käyttäen.

Jopa 54 prosenttia Kivisillan asuinalueesta on virkistysalueita sekä puistoja. Puistoalueille rakentuu erilaisia leikki- ja kuntoilualueita asukkaiden käyttöön. Alueen keskiössä on viihtyisä Finlandia-aukio, jonka ympärille nousevat Kivisillan kerrostalot.

Alueen monimuotoisuutta ja sadevesien ohjaamista tukevat erilaiset vihreät ratkaisut. Talousrakennuksissa voi ihastella viherkattoja tai istutuksin varustettuja kattoterasseja. Myös talojen pihoja rakennetaan istutus- ja viljelyalueiksi, joilla suositaan hyötykasveja.

Kivisillassa tärkeässä roolissa on myös kiertotalous. Kaikessa rakentamisessa ja asumisessa pyritään kierrättämään ja jakamaan, ja rakennusmateriaalia hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti. Myös Lahdenväylän suuntaan rakennettava meluvalli toteutetaan pääosin käytetyistä merikonteista.

Kivisillassa yhdistyvät maaseudun ja kaupungin parhaat puolet. Alueelta avautuvat kulttuurihistoriallisesti merkittävät näkymät sekä Keravan kartanon pihamiljööseen että Jokilaakson alaville peltomaille. Alueen pohjoisosassa sijaitsee historiallinen Postlar-Mattilan-tila, jossa Jean Sibelius asui ja työskenteli.


Työmaalla tapahtuu:

13.6.2024