Hoivakoti Lähteenpuisto, Heinola - Hoivatilat

Hoivakoti Lähteenpuisto, Heinola

  • Asiakas: Attendo Lähteenpuisto hoivakoti
  • Tyyppi: Hoivakoti
  • Sijainti: Heinola
  • Hoitopaikkojen lukumäärä: 41, joista 25 pitkäaikaishoitopaikkaa
  • Valmistumisaika: Toukokuu 2017

Hoivaa kotona ja puutarhassa

Virikkeellinen ja omannäköinen elämä tulisi olla mahdollista siinäkin vaiheessa kun hoivantarve on päivittäistä. Teemahoivakoteihin erikoistuneen Attendon Heinolaan rakennuttamassa hoivakodissa pidetään huolta paitsi ihmisistä, myös puutarhasta.

Hoivakoti Lähteenpuiston johtaja Johanna Piirainen painottaa, että kohteen suunnitteluvaiheessa haluttiin kiinnittää erityistä huomiota esteettömyyteen ulko- ja sisätilojen välillä. Attendolla oli jo ulkoilupainotteisesta kohteestaan Espoossa hyviä kokemuksia siitä, kuinka vaikeasti muistisairaatkin hyötyvät päivittäisestä käyskentelystä ja puuhastelusta turvallisessa pihapiirissä.

Jokainen asukas puuhailee oman kunnon mukaan sellaisten asioiden parissa, joita on tottunut tekemään ja joista pitää, eikä pihalla piipahtamiseen tarvita välttämättä edes hoitajien lupaa, Piirainen selventää,

 

– Lisäksi meillä käy säännöllisesti puutarhuri, jota saa pihalla ja kasvihuoneessa autella tai vaikka vaan jututtaa.

Aktiivinen elämä jatkuu talon sisällä. Kodinomaisissa tiloissa pelataan ja esimerkiksi leivotaan paljon. Osa puutarhan antimista kannetaan keittiöön ruokien raaka-aineiksi. Tiloissa toimii myös käsityökerho, jossa työstetyistä teoksista valmistuu näyttely Heinolan kirjastoon.

Isoissa saleissa järjestetään tapahtumia, kuten konsertteja ja yhteislauluhetkiä, joissa eri sukupolvet ja ihmisryhmät kohtaavat. Eräs tilaisuus Suomi 100 –vuoden tiimoilta on erityisesti jäänyt Johanna Piiraisen mieleen.

-Talon miespuoliset asukkaat olivat nikkaroineet lastenkodin lapsille nukkekodin, joka luovutettiin Lastenkotiyhdistykselle tunteikkaissa tunnelmissa, Piirainen kertoo.

Myös lyhytaikaista hoivaa

Attendo Lähteenpuiston asukkaat asuvat hoivakodissa omakustanteisesti tai palveluseteleitä hyödyntäen. Lähteenpuisto vastaa myös Päijät-Hämeen alueen lyhytaikaisten hoitopaikkojen tarpeeseen. Palvelut räätälöidään aina yksittäisen ikäihmisen tarpeita vastaaviksi.

– Lyhytaikainen hoito tarjoaa omaishoitajille hengähdystauon, Johanna Piirainen sanoo,

– Samalla hoivakoti tulee hoidettavalle tutuksi, jolloin tänne on tilanteen mahdollisesti vaatiessa luontevaa ja helppoa muuttaa kokopäiväisesti.

Avarat, kodikkaat tilat, piha ja terassi tekevät yleensä vaikutuksen jo ensivierailulla, niin ikäihmisiin kuin heidän omaisiinsakin. Onnistuneesta toteutuksesta hoivakodin johtaja Piirainen kiittää yhteistyökumppaneita.

On hienoa tehdä yhteistyötä Hoivatilojen kaltaisen tahon kanssa, joka oikeasti ymmärtää tällaisen kohteen erityisvaatimuksia ja on valmis kärsivällisesti kuuntelemaan asiakkaan joskus epämääräisiäkin toiveita ja tekemään niistä totta.

Ota yhteyttä!

Jussi Karjula

Toimitusjohtaja 040 773 4054 etunimi.sukunimi@hoivatilat.fi

Kiinnostuitko Hoivatilojen hoivakodeista?

Jätä tietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

  • Tutustu rekisteriselosteeseen.

Hoivatilat - kasvun ratkaisija

1

Investointivapaa

Hoivatilojen toimintamalliin kuuluu valmiiden tilojen aktiivinen omistajuus. Koska Hoivatilat kantaa riskit kiinteistön investoinneista ja vastuun tilojen toimivuudesta, asiakkaan tilojen toteuttamiseen tarvittavat varat vapautuvat muuhun käyttöön.

Liiketoimintamalli

2

Tilat palveluna -vuokramalli

Hoivatilat huolehtii kaikista rakentamiseen liittyvistä asioista, kohteen käytettävyydestä sekä sovituista ylläpitopalveluista koko vuokra-ajan. Asiakas saa aina yhden kiinteän vuokrahinnan, joka sisältää valitut palvelut.

Tilat palveluna

3

Kokenut hankkeiden toteuttaja

Olemme tehneet jo yli 200 hanketta yli 60 kuntaan. Kokemukset ovat hioneet toimintatapamme tehokkaiksi. Tunnemme hoivarakentamisen erityisvaatimukset lupamenettelystä sisustamiseen.

Katso referenssit