Hoivakoti Lähteenpuisto

Hoivaa kotona ja puutarhassa

Virikkeellinen ja omannäköinen elämä tulisi olla mahdollista siinäkin vaiheessa kun hoivantarve on päivittäistä. Teemahoivakoteihin erikoistuneen Attendon Heinolaan rakennuttamassa hoivakodissa pidetään huolta paitsi ihmisistä, myös puutarhasta.

Hoivatilat - kasvun ratkaisija

Hoivakoti Lähteenpuisto

Asiakas Attendo Lähteenpuisto hoivakoti

Tyyppi Hoivakoti

Sijainti Heinola

Hoitopaikkojen määrä 41, joista 25 pitkäaikaishoitopaikkaa

Valmistumisaika Toukokuu 2017

Hoivakoti Lähteenpuiston johtaja Johanna Piirainen painottaa, että kohteen suunnitteluvaiheessa haluttiin kiinnittää erityistä huomiota esteettömyyteen ulko- ja sisätilojen välillä. Attendolla oli jo ulkoilupainotteisesta kohteestaan Espoossa hyviä kokemuksia siitä, kuinka vaikeasti muistisairaatkin hyötyvät päivittäisestä käyskentelystä ja puuhastelusta turvallisessa pihapiirissä.

Jokainen asukas puuhailee oman kunnon mukaan sellaisten asioiden parissa, joita on tottunut tekemään ja joista pitää, eikä pihalla piipahtamiseen tarvita välttämättä edes hoitajien lupaa, Piirainen selventää.

– Lisäksi meillä käy säännöllisesti puutarhuri, jota saa pihalla ja kasvihuoneessa autella tai vaikka vaan jututtaa.

Aktiivinen elämä jatkuu talon sisällä. Kodinomaisissa tiloissa pelataan ja esimerkiksi leivotaan paljon. Osa puutarhan antimista kannetaan keittiöön ruokien raaka-aineiksi. Tiloissa toimii myös käsityökerho, jossa työstetyistä teoksista valmistuu näyttely Heinolan kirjastoon.

Isoissa saleissa järjestetään tapahtumia, kuten konsertteja ja yhteislauluhetkiä, joissa eri sukupolvet ja ihmisryhmät kohtaavat. Eräs tilaisuus Suomi 100 –vuoden tiimoilta on erityisesti jäänyt Johanna Piiraisen mieleen.

-Talon miespuoliset asukkaat olivat nikkaroineet lastenkodin lapsille nukkekodin, joka luovutettiin Lastenkotiyhdistykselle tunteikkaissa tunnelmissa, Piirainen kertoo.

Myös lyhytaikaista hoivaa

Attendo Lähteenpuiston asukkaat asuvat hoivakodissa omakustanteisesti tai palveluseteleitä hyödyntäen. Lähteenpuisto vastaa myös Päijät-Hämeen alueen lyhytaikaisten hoitopaikkojen tarpeeseen. Palvelut räätälöidään aina yksittäisen ikäihmisen tarpeita vastaaviksi.

– Lyhytaikainen hoito tarjoaa omaishoitajille hengähdystauon, Johanna Piirainen sanoo,

– Samalla hoivakoti tulee hoidettavalle tutuksi, jolloin tänne on tilanteen mahdollisesti vaatiessa luontevaa ja helppoa muuttaa kokopäiväisesti.

Avarat, kodikkaat tilat, piha ja terassi tekevät yleensä vaikutuksen jo ensivierailulla, niin ikäihmisiin kuin heidän omaisiinsakin. Onnistuneesta toteutuksesta hoivakodin johtaja Piirainen kiittää yhteistyökumppaneita.

On hienoa tehdä yhteistyötä Hoivatilojen kaltaisen tahon kanssa, joka oikeasti ymmärtää tällaisen kohteen erityisvaatimuksia ja on valmis kärsivällisesti kuuntelemaan asiakkaan joskus epämääräisiäkin toiveita ja tekemään niistä totta.

Hoivatilat - kasvun ratkaisija
Hoivatilat - kasvun ratkaisija
Hoivatilat - kasvun ratkaisija
Hoivatilat - kasvun ratkaisija
Hoivatilat - kasvun ratkaisija
Hoivatilat - kasvun ratkaisija
Hoivatilat - kasvun ratkaisija
Hoivatilat - kasvun ratkaisija