Hoivakoti Ulrika

”Nyt voimme keskittyä hoitamiseen”

 Ulrikakodin pihapiiri Loviisassa on idyllinen sekoitus historiaa ja nykyaikaa. Historialliseen ympäristöön toteutettiin nykyaikaiset hoivapalvelun tilat vanhaa kunnioittaen.

Hoivatilat Hoitokoti Loviisa

Hoivakoti Ulrika

Asiakas Esperi Care

Tyyppi Hoivakoti

Sijainti Loviisa

Hoitopaikkojen määrä 20

Valmistumisvuosi 2015

 Ulrikakodin pihapiirissä komeilee harvinaisuus, Museoviraston suojelema historiallinen puurakennus Ulrikahovi. Huolella säilytetty Ulrikahovi palvelee kokous- ja juhlatilana sekä Bead&Breakfast-majoitustilana.

Täysin uusi, tehostetun palveluasumisen vaatimusten mukaisesti toteutettu Ulrikakoti taas kätkee suojiinsa lähes kymmenen itsenäisesti asuvan ikäihmisen kotia ja 20 paikkaa heille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa.
– Koko rakennusten muodostama alue on asukkaiden käytettävissä. Uudet tilat ja pihapiiri synnyttävät nyt toiminnan käynnistyttyä jatkuvasti uusia ideoita. Pihapiirin osalta puhetta on ollut ainakin kasvihuoneesta ja ympäristötaiteesta, Ulrikakodin omistavan Palvelukoti Rantakartano Oy:n (nyk. Esperi) hallintojohtaja Kaarina Liljeström kertoo.

”Meidän ei itse tarvitse omistaa seiniä”

– Hoivatilat valikoitui yhteistyökumppaniksemme, sillä heillä oli hyvä näkemys siitä, millaisia vaatimuksia Ulrikakodin tapainen toiminta tiloille asettaa, Palvelukoti Rantakartano Oy:n (nyk. Esperi) toimitusjohtaja Marko Lähdeaho toteaa.
– Hoivatilojen mallissa on se hyvä puoli, että meidän ei itse tarvitse omistaa seiniä. Voimme keskittyä siihen, minkä me osaamme parhaiten eli hoitamiseen, täydentää Liljeström.

Liljeström myös kiittelee Hoivatiloja siitä, kuinka paljon he pääsivät vaikuttamaan tiloihin rakentamisen edetessä.
– Hoivatilojen kanssa keskustelu oli välitöntä ja meidän mielipiteemme huomioitiin hyvin, Lähdeaho täydentää.

Ulrikakodin uudisrakennuksen edistymistä on seurattu tiiviisti myös Loviisan kaupungin taholta. Kaupunginjohtaja Olavi Kaleva pitää Hoivatilojen toimintamallia hyvänä.
– Kyseessä on ketterä konsepti. Hanke valmistui nopeasti, mutta laatu ei kärsinyt.

Hoivatilat Hoitokoti Loviisa
Hoivatilat Hoitokoti Loviisa
Hoivatilat Hoitokoti Loviisa
Hoivatilat Hoitokoti Loviisa