Mehiläinen - Mainiokoti Siiri - Oulu - Hoivatilat

Mainiokoti Siiri, Oulu

  • Asiakas: Mehiläinen
  • Tyyppi: Hoivakoti
  • Sijainti: Oulu
  • Hoitopaikkojen lukumäärä: 30
  • Valmistumisvuosi: 2014

Sisustus tuo luonnon hoivakodin asukkaiden arkeen

Mainiokoti Siirin suunnittelun tavoitteena oli kodinomainen, virikkeellinen sekä sisältä ja ulkoa turvallinen hoivakoti, joka huomioi asukkaiden rajoitteet kokonaisvaltaisesti. Luonto haluttiin tuoda jotenkin osaksi arkea. Mainiokoti Siirissä hoivakodin asukkaat ja työntekijät saavatkin nauttia luonnosta myös sisätiloissa.

Kun toteutettavana on hoivakoti, on kiinnitettävä erityistä huomiota muun muassa turvallisuuteen, esteettömyyteen sekä sisätilojen ratkaisuihin ja sisustuksessa käytettäviin materiaaleihin.

Hoivakodin sisustuksessa on tärkeää huomioida esimerkiksi muistisairaan ihmisen värien ja tilojen erilainen hahmotuskyky. Parhaassa tapauksessa tilat jopa aktivoivat asukkaita. Hoivakotiin on toteutettu Mainio Vireen (nyk. Mehiläinen) uusi sisustussuunnitelma, jonka mukaisesti sisälle on tuotu elementtejä luonnosta, aluejohtaja Marko Hanhisuanto Mainio Vire Oy:stä kertoo.

– Esimerkiksi saunaan johdattaa koivukuja ja ryhmäkodeissa tapetin huonekasvit luovat tunnelmaa, hoivakodin johtaja Sanna Timonen sanoo.

Timonen muistuttaa, että kaikki hoivakodin asukkaat eivät kuntonsa vuoksi pääse ulkoilemaan. Sisustuksella voidaan tuoda pala luontoa heidänkin arkeensa.

Siiri Angerkosken mukaan nimetyn kodin naapurissa Jäälin keskustassa ovat Satumetsän päiväkoti ja Tuokkosenmäen ulkoilumaastot.

Yhteistyössä syntyi oma malli

Mainiokoti Siiri on hyvä esimerkki siitä, mitä pitkäjänteisellä rakennuttajan ja palvelutuottajan yhteistyöllä saadaan aikaan. Hoivakoti aloitti toimintansa joulukuussa 2014.
– Hoivatilat pystyi pyyntömme mukaisesti jopa nopeuttamaan kohteen valmistumista, kun selvisi, että asukkaat haluavat muuttaa sinne mahdollisimman nopeasti, Hanhisuanto Mainio Vire Oy:stä kertoo.

Mainiokoti Siiri on tuorein osoitus Hoivatilojen ja Mainio Vireen (nyk. Mehiläinen) pitkäjänteisestä yhteistyöstä.
– Mainio Vireen hoivakotien oma malli on muovautunut vähitellen yhteistyön myötä, Timonen ja Hanhisuanto kertovat

Yhteistyössä syntynyttä mallia onkin jo useampaan kertaan testattu käytössä ja se on hyväksi havaittu.
– Oikeastaan vain asukaspaikkojen ja ryhmäkotien määrä vaihtelee, Timonen täsmentää.

– On hienoa, että meillä on kumppani, joka on erikoistunut meidän tarpeidemme mukaiseen rakennuttamiseen ja jonka kanssa yhteistyö toimii hyvin, Hanhisuanto toteaa tyytyväisenä.

Ota yhteyttä!

Juhana Saarni

Kiinteistöjohtaja, vuokralais­yhteydet, kiinteistö­hallinto ja -järjestelmät, kuntayhteydet 040 354 2662 etunimi.sukunimi@hoivatilat.fi

Kiinnostuitko Hoivatilojen hoivakodeista?

Jätä tietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

  • Tutustu rekisteriselosteeseen.

Hoivatilat - kasvun ratkaisija

1

Investointivapaa

Hoivatilojen toimintamalliin kuuluu valmiiden tilojen aktiivinen omistajuus. Koska Hoivatilat kantaa riskit kiinteistön investoinneista ja vastuun tilojen toimivuudesta, asiakkaan tilojen toteuttamiseen tarvittavat varat vapautuvat muuhun käyttöön.

Liiketoimintamalli

2

Tilat palveluna -vuokramalli

Hoivatilat huolehtii kaikista rakentamiseen liittyvistä asioista, kohteen käytettävyydestä sekä sovituista ylläpitopalveluista koko vuokra-ajan. Asiakas saa aina yhden kiinteän vuokrahinnan, joka sisältää valitut palvelut.

Tilat palveluna

3

Kokenut hankkeiden toteuttaja

Olemme tehneet jo yli 200 hanketta yli 60 kuntaan. Kokemukset ovat hioneet toimintatapamme tehokkaiksi. Tunnemme hoivarakentamisen erityisvaatimukset lupamenettelystä sisustamiseen.

Katso referenssit