Mainiokoti Siiri

Sisustus tuo luonnon hoivakodin asukkaiden arkeen

Mainiokoti Siirin suunnittelun tavoitteena oli kodinomainen, virikkeellinen sekä sisältä ja ulkoa turvallinen hoivakoti, joka huomioi asukkaiden rajoitteet kokonaisvaltaisesti. Luonto haluttiin tuoda jotenkin osaksi arkea. Mainiokoti Siirissä hoivakodin asukkaat ja työntekijät saavatkin nauttia luonnosta myös sisätiloissa.

Hoivatilat Hoitokoti Oulu

Mainiokoti Siiri

Asiakas Mehiläinen

Tyyppi Hoivakoti

Sijainti Oulu

Hoitopaikkojen määrä 30

Valmistumisvuosi 2014

Kun toteutettavana on hoivakoti, on kiinnitettävä erityistä huomiota muun muassa turvallisuuteen, esteettömyyteen sekä sisätilojen ratkaisuihin ja sisustuksessa käytettäviin materiaaleihin.

Hoivakodin sisustuksessa on tärkeää huomioida esimerkiksi muistisairaan ihmisen värien ja tilojen erilainen hahmotuskyky. Parhaassa tapauksessa tilat jopa aktivoivat asukkaita. Hoivakotiin on toteutettu Mainio Vireen (nyk. Mehiläinen) uusi sisustussuunnitelma, jonka mukaisesti sisälle on tuotu elementtejä luonnosta, aluejohtaja Marko Hanhisuanto Mainio Vire Oy:stä kertoo.

– Esimerkiksi saunaan johdattaa koivukuja ja ryhmäkodeissa tapetin huonekasvit luovat tunnelmaa, hoivakodin johtaja Sanna Timonen sanoo.

Timonen muistuttaa, että kaikki hoivakodin asukkaat eivät kuntonsa vuoksi pääse ulkoilemaan. Sisustuksella voidaan tuoda pala luontoa heidänkin arkeensa.

Siiri Angerkosken mukaan nimetyn kodin naapurissa Jäälin keskustassa ovat Satumetsän päiväkoti ja Tuokkosenmäen ulkoilumaastot.

Yhteistyössä syntyi oma malli

Mainiokoti Siiri on hyvä esimerkki siitä, mitä pitkäjänteisellä rakennuttajan ja palvelutuottajan yhteistyöllä saadaan aikaan. Hoivakoti aloitti toimintansa joulukuussa 2014.
– Hoivatilat pystyi pyyntömme mukaisesti jopa nopeuttamaan kohteen valmistumista, kun selvisi, että asukkaat haluavat muuttaa sinne mahdollisimman nopeasti, Hanhisuanto Mainio Vire Oy:stä kertoo.

Mainiokoti Siiri on tuorein osoitus Hoivatilojen ja Mainio Vireen (nyk. Mehiläinen) pitkäjänteisestä yhteistyöstä.
– Mainio Vireen hoivakotien oma malli on muovautunut vähitellen yhteistyön myötä, Timonen ja Hanhisuanto kertovat

Yhteistyössä syntynyttä mallia onkin jo useampaan kertaan testattu käytössä ja se on hyväksi havaittu.
– Oikeastaan vain asukaspaikkojen ja ryhmäkotien määrä vaihtelee, Timonen täsmentää.

– On hienoa, että meillä on kumppani, joka on erikoistunut meidän tarpeidemme mukaiseen rakennuttamiseen ja jonka kanssa yhteistyö toimii hyvin, Hanhisuanto toteaa tyytyväisenä.

Hoivatilat Hoivakoti Oulu
Hoivatilat Hoivakoti Oulu
Hoivatilat Hoivakoti Oulu
Hoivatilat Hoivakoti Oulu
Hoivatilat Hoivakoti Oulu
Hoivatilat Hoivakoti Oulu
Hoivatilat Hoivakoti Oulu
Hoivatilat Hoivakoti Oulu
Hoivatilat Hoivakoti Oulu