Nonna Lumina

Yhteisöllistä palveluasumista Oulun ydinkeskustassa

Väestön nopea ikääntyminen edellyttää lisää ja uudenlaisia ikäihmisten palveluja, mihin vastataan asumisen ratkaisuja ja hoivapalveluja kehittämällä. Yhteisöllistä palveluasumista tarjoaa aivan Oulun keskustaan vuoden 2023 lopulla valmistunut palvelutalo Nonna Lumina. Saman katon alta löytyvät asumisen palvelut, jotka tuovat arkeen turvaa, hyvinvointia ja yhdessäoloa.

Nonna Lumina

Asiakas Nonna Group

Tyyppi Yhteisöllisen asumisen palvelutalo

Sijainti Oulu

Asukkaiden määrä 85

Valmistumisaika joulukuu 2023

Välimuotoisilla ja yhteisöllisillä asumisratkaisuilla tahdotaan vähentää kalliin ympärivuorokautisen palveluasumisen kustannuksia sekä tukea ikäihmisten omatoimista elämää ja toimintakykyä.

Nonna Groupin ylläpitämä Nonna Lumina on tuonut yhteisöllisen palveluasumisen otolliselle paikalle Oulun ydinkeskustaan Vaaranpihan kortteliin, jossa kävelyetäisyydellä ovat esimerkiksi kauppakeskus Valkea ja alueen puistot. Yhteisöllisen asumisen hyötyjen lisäksi asukkaille on tarjolla kätevästi keskustan palvelut sekä viihtyisä ympäristö.

Nonna Luminan johtaja Pauliina Pitkänen toteaa Nonna Luminan olevan huippukohde, joka on ollut otollista toteuttaa hyvien yhteistyökumppaneiden kanssa.

 – ­Sijainti on Nonna Luminan kohdalla aivan keskeinen asia. Meille on tärkeää, että ikäihmiset voivat elää palvelujen lähellä, mutta myös puistomaisessa ympäristössä, Pitkänen sanoo.

Hoivatilojen toimitusjohtaja Atte Niittylä huomioi, että Hoivatilojen tehtävä on mahdollistaa muun muassa sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajille parhaat mahdolliset puitteet, jotta heidän asiakkaansa saavat hyvät edellytykset hyvään arkeen.

– Hoivatilojen kiinteistö on alusta, jonka päälle voidaan rakentaa toiminnallisesti järkeviä ja kunnianhimoisia palvelukonsepteja.

Käyttäjät otettu vahvasti huomioon

Nonna Luminassa on 85 asuntoa, joista 25 on pariskunnille. Tilat on suunniteltu huolella käyttäjiään varten. Asukkaiden omien rauhallisten asuntojen lisäksi talossa on kolme isoa ja viihtyisää yhteisöolohuonetta, joissa vietetään aikaa monin eri tavoin.

Asukkaat on huomioitu viimeisen päälle, kiittää Nonna Luminan johtaja Pauliina Pitkänen.  Kokonaisuus on aisti- ja muistiystävällinen sekä esteetön ja turvallinen.

 – Käyttäjät on otettu huomioon niin tyylissä, ergonomiassa kuin materiaaleissakin. Tuolit ovat seniorituoleja ja valaistus on mietitty niin, että huoneissa on tunnelmavalaistusta, mutta tarpeen tullen myös kirkkaampaa valoa. Joka kerroksessa on omat värinsä, millä stimuloidaan muistia.

Nonna Luminan palvelut järjestetään kunkin asiakkaan omien tarpeiden mukaisina palveluina, erillään asumisesta. Jokaisessa Nonna-talossa asukkaita palvelee tuttu henkilökunta: talon oma sairaanhoitaja, lähihoitajia ja hoiva-avustajia. Lisäpalveluita muissa kotona asumisen tukipalveluissa, kuten siivouksessa ja ateriapalveluissa Nonna tarjoaa yhteistyökumppaneiden kautta tukien paikallisia yrittäjiä ja yhteisöjä.

Yhteisöllisyys on Nonna Luminan arjessa isossa osassa. Asukkaille järjestetään joka päivä yhteistä mukavaa tekemistä, ja se on myös Nonna-talojen palvelulupaus.

Onnistunutta yhteistyötä

Nonna Luminan kaltainen palvelutalo monipuolistaa Oulun keskustan asumisratkaisuja ja tuo ikäihmiset elämään aktiivista arkea paikallisten palveluiden äärelle.

Nonna Luminan palvelukiinteistö toteutuu Hoivatilojen Tilat palveluna -mallin mukaisesti: investointivapaa vuokramalli tarjoaa palveluoperaattorille vaihtoehdon oman investoinnin sijaan, ja Hoivatilat on kiinteistön pitkäaikainen omistaja.

Muun muassa sijaintinsa vuoksi Nonna Luminan kokonaisuudessa tärkeää on ollut huolellinen hankekehityksen, jonka lopputuloksena rakentaminen ja toteutus ovat sujuneet suunnitellulla tavalla.

– Olemme olleet erittäin iloisia siitä, miten hyvä kumppani Hoivatilat on meille ollut.

Lue lisää Nonna Luminasta:

Tutustu
Nonna Luminaan

Yhteisöllinen asuminen on tarkoitettu ikäihmisille, joiden toimintakyky on laskenut yksinäisyyden, sairauden, leikkauksen tai muuttuneen elämäntilanteen vuoksi huonompaan suuntaan.

Lue lisää: nonnalumina.fi

Kuvia Nonna Luminasta: