Artikkelit | 1.6.2023

Tonttihausta wau-toteutukseen

Punapaulan sijainnissa toimi aiemmin kunnallinen päiväkoti,
tiloiltaan yksi Jyväskylän pitkäikäisimmistä. Kiinteistön tullessa elinkaarensa päähän kaupunki järjesti tonttihaun, jossa uuden päiväkodin toteuttajaksi valittiin Päiväkoti Priimi ja Hoivatilat.

Yksityiset palveluntuottajat järjestävät Jyväskylässä noin neljäsosan varhaiskasvatuspalveluista. Toimintaa ohjaavissa kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmissa ja -painotuksissa luonto ja liikunta ovat vahvasti mukana, mikä luonnollisesti näkyy toimijakentässä. Näin kertoo Jyväskylän kaupungin yksityisen varhaiskasvatuksen valvonnan tiimin palvelukoordinaattori Heli Arnberg.

– Onneksi tämä tontti jäi varhaiskasvatuksen käyttöön ja saimme Punapaulan Vaajakoskelle. Musiikkipäiväkoti on virkistävä lisä liikunta-, luonto- ja kielipainotusten rinnalle. Ja heidän tilansa ovat upeat, iloitsee Arnberg.

Tonttihaussa Punapaulan ja Hoivatilojen kilpailuehdotuksesta kumpusi innostus tulla päiväkotiyrittäjille uuteen kaupunkiin.

Vahva ammattitaito ja palo toteuttaa oman näköistä varhaiskasvatusta yhdistyivät hurmaavaan arkkitehtisuunnitteluun.

Hoivatilat on Arnbergille ennestään tuttu toimija. Hän kertoo yhteistyön olevan helppoa ja mukavaa: projekteissa kuullaan kaikkia osapuolia ja työskennellään hyvissä tunnelmissa.

Punapaulan asiakasperheiltä on ensimmäisen vuoden aikana kantautunut hyvää palautetta. Arnberg toteaa, että laadukkaan varhaiskasvatuksen lisäksi asiaan vaikuttaa myös hieno kiinteistö:

– Jo pihassa tulee wau-tunne. Punapaula istuu ympäristöönsä täydellisesti ja houkuttelee astumaan sisälle. Kun sen tekee, tulee rauhallinen olo, tila ikään kuin ottaa turvallisesti syliin. Yhtä aikaa kotoisaa, harmonista ja avaraa, jopa hieman maagista. Tilat ovat varmasti monikäyttöiset ja luovuutta edistävät.

Lue lisää Vaajakoskella sijaitsevasta Päiväkoti Punapaulasta.

Edellinen Seuraava