Artikkelit | 28.9.2023

Euroopan seitsemänneksi paras – Hoivatilojen työyhteisö noteerattu jälleen

Hoivatilat valittiin aiemmin keväällä Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place To Work -kilpailussa pienten organisaatioiden (10-49 hlöä) sarjassa. Voitto toi Hoivatiloille listauksen Euroopan GPTW-kisaan. Luxemburgin palkintogaalasta kotiin viemisinä tuli hieno seitsemäs sija.

Great Place to Work -kisan diplomi

– Hoivatilat on menestynyt useana vuonna GPTW-kisassa, joten kisan konsepti on meidän henkilöstölle tuttu. Jo uutinen Euroopan listalle pääsystä otettiin innostuneina vastaan, ja riemu oli suuri, kun sijoitus varmistui, Hoivatilojen henkilöstöasioista vastaava Anna Saarinen kuvailee työyhteisön tunnelmia.

– Olemme osa eurooppalaista Aedifica-konsernia, joten myös pääkonttorilla Brysselissä hurrattiin puolestamme, toimitusjohtaja Atte Niittylä kertoo.

Hoivatilojen menestys on seurausta vuosien aikana hyvin tehdystä perustyöstä yrityksen arjessa ja liiketoiminnassa. Halu parantaa yhteiskuntaa, kehittää kaupunkikuvaa, toimia luotettavasti ja mahdollistaa asiakkaille turvallinen toiminta Hoivatilojen kiinteistöissä ovat arvoja, jotka jokainen hoivatilalainen voi allekirjoittaa. 

– Yrityksen arvot ja vastuullisuus saavat jatkuvasti lisää painoarvoa. Ihmisille on tärkeää, että työpaikan arvomaailma kohtaa oman arvomaailman. Ydinliiketoiminnan tulee olla vastuullista ja työtehtävien aidosti merkityksellisiä. Olemme onnellisessa asemassa, kun saamme rakentaa parempaa yhteiskuntaa päiväkotien, koulujen ja hoivakotien muodossa, toimitusjohtaja Atte Niittylä pohtii.

GPTW-palkinto, seitsemäs sija, 2023

Luottamuksella eteenpäin

Kun henkilöstö sitoutuu arvoihin, yritys kestää heilahtelut niin markkinassa kuin ympäristössä. Tekemisen yhteinen suunta ja vakaa liiketoiminta edistävät työssä viihtymistä, tehtiinpä työtä sitten toimistolla tai etänä, palavereissa tai rakennustyömailla. 

Yksi Hoivatilojen yrityskulttuurin ja johtamisen avainsanoja on luottamus. Viidentoista vuoden ikään ehtineessä yrityksessä on tietysti koettu haastaviakin aikoja, mutta pitkään Hoivatiloilla työskennelleet kertovat vaikeuksia voitetun uskomalla omaan tekemiseen ja luottamalla kaveriin.

– Organisaatiokulttuurin kehittäminen on pitkäjänteistä työtä, jota Hoivatiloilla onkin tehty useiden vuosien ajan. Nimenomaan avoin ja luottamusta ruokkiva ilmapiiri on ainakin meillä avain siihen, että henkilöstömme voi hyvin, Anna Saarinen avaa menestystä.

Luottamus näkyy esimerkiksi siinä, että Hoivatiloilla ei tarvita kankeita, turhia rakenteita tai pönöttämistä, vaan kaikkia kuullaan ja kaikkien ideoita arvostetaan. Kun keskustellaan ja tehdään yhdessä, syntyy vahva omistajuus: töitä tehdään täydellä sydämellä ja yhdessä laadittuja tavoitteita ja strategiaa halutaan edistää.

Hoivatiloilla yrityskulttuuri rakentuu selkeiden roolien ja tavoitteiden varaan, joiden luomiseen osallistuu koko henkilöstö. Näin yhdessä tehtyihin päätöksiin sitoudutaan. Selkeys korostuu työhyvinvoinnissa ja työssä jaksamisessa. 

Hoivatilojen markkina on muuttunut alkuvuosien seudullisen toimijan roolista niin, että eniten hankkeita on käynnissä pääkaupunkiseudulla ja muualla Etelä-Suomen suurissa kaupungeissa. Hoivatilat poistui Helsingin pörssistä keväällä 2020, kun Aedifica-konserni osti sen osakekannan. Työkieli vaihtui englanniksi, työyhteisö kansainvälistyi ja monet uudet prosessit sekä käytännöt haastoivat myös johtamista. GPTW-sijoitus todistanee, että työhyvinvoinnin näkökulmasta integraatio on onnistunut.

Hoivatilojen henkilöstöä syyskuussa 2023

Miten tehdä oikeita asioita?

Koska menestys edellyttää jatkuvaa tekemistä, on Hoivatiloilla katse tiukasti jo tulevassa. Henkilöstön hyvinvointiin panostetaan edelleen ja pidetään kiinni siitä, että henkilöstöllä on edelleen selkeät tavoitteet sekä kehittymismahdollisuudet. Määrätietoinen tekeminen ei kuitenkaan poissulje sitä, etteikö tilaa ja aikaa jäisi yhdessä tekemiselle, rennolle meiningille ja kohtaamisille, jotka nousevat usein esille työyhteisön parhaina juttuina.

Miten sitten ihan kaiken kokoiset yritykset voivat toimia työssä jaksamisen ja hyvän työilmapiirin eteen? Kysyttäessä reseptiä menestykseen työyhteisön kehittämisessä, Saarinen ja Niittylä vastaavat kuin yhdestä suusta.  

– Sen lisäksi, että kehitetään ja ylläpidetään työhyvinvointia, on hyvä myös mitata sitä säännöllisesti, jotta toimenpiteet voidaan kohdistaa oikeisiin asioihin saadun palautteen pohjalta, Anna Saarinen muistuttaa.

– Konkretia ja toimeenpano nousevat tässä keskiöön: määritetään yhteiset tavoitteet ja mitataan tulokset. Kun henkilöstö, asiakkaat ja talous ovat ”tyytyväisiä”, niin yritys menestyy. Kun yritykset menestyvät, voi yhteiskuntakin menestyä, Atte Niittylä summaa.

Lue myös:
https://hoivatilat.fi/hoivatilat-valittiin-suomen-parhaaksi-tyopaikaksi/ (2023)
https://hoivatilat.fi/hoivatilat-oyj-valittiin-euroopan-seitsemanneksi-parhaaksi-tyopaikaksi/ (2023)
https://hoivatilat.fi/hoivatilat-valittiin-suomen-kolmanneksi-parhaaksi-tyopaikaksi/ (2022)
https://hoivatilat.fi/hoivatilat-valittiin-suomen-viidenneksi-parhaaksi-tyopaikaksi/ (2021)

Edellinen Seuraava