Artikkelit | 4.10.2023

Valoisa Pohjois-Ritaharjun koulu tuo kaivattua lisätilaa

Lukukausi on ollut mukava aloittaa upouusissa ja viihtyisissä puitteissa. Oulun
Ritaharjuun avautui elokuussa 2023 Hoivatilojen toteuttama koulurakennus, jossa
toimivat luokka-asteet 1–6 noin 340 koululaiselle. Uuden koulukiinteistön myötä
lapsiperheiden suosimalle alueelle saatiin opetukselle kaivattua lisätilaa.

Pohjois-Ritaharjun koulun uudet opetustilat rakennettiin alakoulun tontin viereen. Uusi koulurakennus muodostaakin piha-alueineen yhtenäisen kokonaisuuden alakoulun kanssa. Koulu sijoitettiin tontille niin, että uuden ja olemassa olevan rakennuksen väliin jää hyvän kokoinen ja turvallinen leikkipiha. Oppilaille riittää siellä monenlaista toiminnallista tekemistä.
Koulu tarjoaa viihtyisän oppimisympäristön erilaisille oppijoille. Opetustilojen eli oppimissolujen seiniä on mahdollista liikuttaa niin, että huoneet muuntuvat haluttuun käyttöön. Tiloja voidaan sen avulla esimerkiksi yhdistellä tai jakaa isommiksi ja pienemmiksi kokonaisuuksiksi.
Koulun sisätilat ovat kauttaaltaan valoisat ja sisustuksessa käytetyt värit rauhallisia, mikä näkyy myös koulun ruokalassa. Luonnonmukaiset puun vaaleat sävyt nousevat selkeästi esiin. Suunnittelutyössä on huomioitu avaruus ja se, että tiloja on mahdollisuus hyödyntää monella tavalla.
Pohjois-Ritaharjun koulu on toteutettu Oulun kaupungille vuokramallilla. Vuokramalli onkin kiinteistöhankkeiden toteuttamisen tapana moderni ja tehokas. Hoivatilat vuokraa koulua Oulun kaupungille 25 vuodeksi, ja siihen sisältyvät laajat lisäpalvelut.
Laadukkaissa ja moderneissa tiloissa on huomioitu erityisesti lasten turvallisuus sekä se, että kokonaisuus olisi mahdollisimman toiminnallinen. Esimerkiksi esteettömyyteen on panostettu. Arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Kanttia 2.
Siirtymät koulurakennuksen sisällä on haluttu pitää lyhyinä. Sen ja tilojen järkevän sijoittelun avulla liikkuminen rakennuksessa on loogista ja helppoa, turvallisuutta unohtamatta.

Lue lisää Pohjois-Ritaharjun koulusta.

Edellinen Seuraava