Uutiset | 5.6.2020

Hoivatilat yhteistyössä Attendon ja Pilke päiväkotien kanssa Lohjan Asuntomessuilla 2021

Hoivatilat, Attendo ja Pilke päiväkodit toteuttavat yhteisöllisen palvelukiinteistön Lohjan Asuntomessuille 2021. Toiveiden kortteli -konseptin mukaisessa kokonaisuudessa yhdistyvät varhaiskasvatus ja ikäihmisten asuminen sekä hoivapalvelut. Päiväkodissa on tilat noin 60 lapselle ja hoivakodissa 50 ikäihmisille suunnattua hoivapaikkaa.

Yhteisöllisyyden periaatteet näkyvät rakennuksessa monessa kerroksessa. Päiväkodin ja vanhusten hoivakodin asukkaat toimivat samassa pihapiirissä. Myös viereisten rakennusten yhteiskäyttöiset tilat ja kaikkien asukkaiden yhteinen piha-alue tuovat koko korttelin asukkaita ja vierailijoita yhteen. Rakennuksessa sijaitseva yhteiselle torialueelle avautuva ravintolatila mahdollistaa myös korttelin ulkopuolisten asukkaiden vierailut. Ravintolasta on mahdollista seurata koko korttelin elämää.

Nämä ovat Hoivatiloille jo kolmannet Asuntomessut ja toiset Toiveiden Kortteli-teemalla. Olemme olleet todella tyytyväisiä yhteistyöhön palveluoperaattoreiden ja asuntomessuorganisaation kanssa. Messukohteemme tulee aidosti integroitumaan alueeseen, koska olemme saaneet olla mukana luomassa kokonaisuutta alusta saakka. Konseptin teema ”Kohtaamisia” tulee ilmentymään piha-alueiden ja palvelutilojen yhteiskäytöllä, missä myös monisukupolvisuus toteutuu. Olen myös tyytyväinen luontoteeman korostamiseen pihasuunnittelussa,” kertoo Hoivatilojen hankekehityspäällikkö Olli Haapio.

Luonnonläheistä yhteiseloa järvimaisemissa

Hoivakodin parvekkeet ja yhteistilat on suunnattu järvimaisemaa kohti. Pihan marjapensaiden ja puiden sekä viljelylaatikoiden avulla myös päiväkodin lapsille voidaan opettaa ekologisuutta ja luonnon kiertokulkua. Kortteli ja sen lähiympäristö on suunniteltu niin, että siellä on turvallista liikkua. Alueella on paljon rantaan vieviä autottomia reittejä.

Meistä on hienoa olla mukana hankkeessa, joka tuo ihmiset yhteen yli sukupolvirajojen. Hoivakodin sisätiloista tulee viihtyisät ja toimivat, minkä lisäksi piha-alue tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia. Lohjanjärven kauniit rantamaisemat, vehreä ja turvallinen lähiympäristö sekä kohtaamiset päiväkodin väen kanssa tuovat epäilemättä iloa monen ikääntyneen asukkaan arkeen”, sanoo Attendon aluejohtaja Simo Saaranen.

Edellinen Seuraava