Blogi | 25.2.2021 | Lauri Karhunen

Messukohde rakennuttajapäällikön puntarissa

Rakennutamme parhaillaan Toiveiden kortteli -konseptimme mukaista palvelukiinteistöä Lohjan asuntomessualueelle. Talven taittuessa kohti kevättä meillä on työmaa jo aika pitkällä: runko on pystyssä, katto vedenpitävä, talotekniset asennukset hyvällä mallilla ja tasoitus- ja maalaustyöt käynnissä.

Kolmesta kiinteistöstä koostuvassa Kumppanuuskorttelissa häärätään nyt kaikki tahoillamme, sillä tämän korttelin yhteisöllinen luonne ei työmaavaiheessa juurikaan näy. Se heijastuu enemmän hankkeen alku- ja loppupäihin eli suunnitteluvaiheeseen ja viimeistelyyn, kuten piharakentamiseen. Ja hyvä suunnittelu onkin hankkeessa kuin hankkeessa avainasemassa onnistuneen lopputuloksen saavuttamisessa. Lisäksi on tärkeää, että kaikki kumppanit allekirjoittavat yhteiset tavoitteet ja tähtäävät niihin hankkeen jokaisessa vaiheessa.

Omassa rakennuttajapäällikön työnkuvassa isossa roolissa on täälläkin kommunikointi urakoitsijan ja käyttäjän kanssa. Kaikissa hankkeissa on omat pienet haasteensa, jotka meidän tulee ratkaista siten, että kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä lopputulemaan. Hankkeen sujumisesta ja valmiista kiinteistöstä saatu positiivinen palaute motivoi minua kehittymään ja haastamaan itseäni lisää. Tässä oppii koko ajan jotain uutta, eikä pääse mielenkiinto loppumaan – päinvastoin.

Rakentaminen onkin kiehtonut minua pienestä pitäen, ja koen olevani unelma-ammatissani. On mahtavaa työskennellä monipuolisten hankkeiden parissa ja nähdä oman työnsä vaikutus käytännössä: typötyhjälle tontille nousee noin vuodessa talo, jossa asiakkaamme pääsee aloittamaan toimintansa. Merkitystä lisää se, että me Hoivatiloilla rakennutamme laadukkaita ja viihtyisiä tiloja ihmisen elinkaaren kaikkiin vaiheisiin, oltiinpa sitten elämän alkutaipaleella, matkan varrella tai polun loppupäässä.

Asuntomessuille rakennutettavat kohteet saattavat usein olla aika suuria tai tietyiltä osin näyttävämpiä muihin kohteisiin verrattuna, mutta minulle rakennuttajapäällikkönä kaikki kohteet ovat saman arvoisia. Kohteen kuin kohteen tulee valmistua aikataulussa ja olla laadukas sekä turvallinen. Toki messukohteessa tulee huomioida esimerkiksi median vierailut alueella, mutta normaalissa aikataulussa pysymällä meillä on kohde mediapäivänä juuri oikealla mallilla. 

Viime vuosina olemme rakennuttaneet paljon vastaavia kiinteistöjä ja hioneet työskentelyämme kokemuksen ja käyttäjäpalautteen pohjalta. Meillä on todella hyvä konsepti ja tuote, ja Lohjalla se rakentuu erityisen upealle paikalle järvimaisemaan. Jo työmaan käynnistyessä näki, että alueesta tulee upea kokonaisuus niin messukävijöiden kuin varsinkin tulevien asukkaiden näkövinkkelistä.


Hoivatilat toteuttaa yhteisöllisen palvelukiinteistön Lohjan Asuntomessuille. Toiveiden kortteli -konseptin mukaisessa kokonaisuudessa yhdistyvät varhaiskasvatus ja ikäihmisten asuminen, hoivapalvelut sekä kaikille avoin ravintola. Palveluntarjoajina tulevat toimimaan Pilke päiväkodit ja Attendo, ja hankkeen yhteistyökumppaneihin lukeutuu myös KONE Hissit Oy.

Edellinen Seuraava