Blogi | 19.8.2020

Päivä Toiveiden korttelissa Tuusulassa

Vietin päivän Tuusulan asuntomessuilla ja siellä erityisesti Toiveiden korttelissa. Korttelin tarina alkoi kolmisen vuotta sitten, kun laadimme yhdessä arkkitehtien kanssa alustavan suunnitelman ja idean alueen toteutuksesta. Voitimme yhteisöllisellä ideallamme silloin tontin. Siitä alkoi varsinainen työvaihe. Muutaman vuoden valmistelut, kumppanineuvottelut ja rakentamisen aika on nyt takana. Toiveiden kortteli on valmis. Lopputulos on upea! 
 
Lasten päiväkoti on jo toiminnassa. Korkeat ikkunat tuovat valon sisälle, liikuteltavat siirtoseinät, runsaat puupinnat ja tasapainoinen värimaailma säväyttävät. Piha-alue kutsuu liikkumaan ja leikkimään. Myös yhteys ikäihmisten tiloihin ja piha-alueeseen on luonteva. 
 
Ikäihmisille on samassa rakennuksessa päiväkodin kanssa palvelukoti, jossa on 25 asuinhuonetta ja yhteisiä tiloja. Palvelukodin puolella on myös tarjolla puupintaa sekä korkeita ja valoisia tiloja. Huoneiden värimaailma on harmoninen. Saunaosasto on tilava ja tyylikäs. Kyllä täällä kelpaa elää ja asustella. 
 
Pihapiirissä on oma palveluasuntojen kaksikerroksinen talo parempikuntoisille ikäihmisille. Asuntoja on 17; yksiöitä ja kaksioita. Asunnot ovat valoisia ja tilavia. Yhteiseen käyttöön on valmistunut kuntosali, kerhohuone ja tyylikkäät saunatilat. Asuntojen ikkunoista on näkymä sisäpihalle, jossa on lasten leikkipiha, ikäihmisten oleskelu- ja kesäkeittiöalue sekä koirapuisto. Elämää ja toimintaa on tarjolla sopivasti. 
 
Korttelin keskellä on tunnelmallinen kesäkeittiö ja puutarha-alue kesäiltojen iloksi. Myös lemmikkejä on muistettu eli alueen spesialiteetti; koirapäiväkoti kutsuu nelijalkaisia touhuamaan. 
 
Päärakennuksen keskellä on oma valmistuskeittiö ja deli-kahvila, joka palvelee myös lähialueen asukkaita tulevaisuudessa. Tilaa on myös yhteisille juhlille ja tilaisuuksille lasten, ikäihmisten ja läheisten kesken. 
 
Kokonaisuus on hyvällä maulla suunniteltu ja laadukkaasti toteutettu. Toiveiden korttelissa on aidosti läsnä paljon puhuttu monisukupolvisuus ja yhteisöllisyys. Oli ilo esitellä hienoa kokonaisuutta, joka sai aikaan wow-efektin vieraissa. Sitähän me etukäteen toivoimmekin! Onnea ja menestystä uuden korttelin käyttäjille ja asukkaille. 

Edellinen Seuraava