Artikkelit | 13.10.2020

Tervetuloa Tuusulan Toiveiden kortteliin!

Viihtyisyys, kodinomaisuus, turvallisuus ja toiminnallisuus olivat avainsanoja, kun Hoivatilat kumppaneineen suunnitteli palvelukorttelia Tuusulan Rykmentinpuistoon. Nyt päiväkoti, hoivakoti, tuetun asumisen palvelutalo, kahvila-ravintola ja koirapäiväkoti palvelevat upeissa tiloissa asuntomessualueen keskiössä.

Norlandia Päiväkotien maajohtaja Miia Kollin (vas.), Norlandian projektijohtaja Graziella Vartola sekä Hoivatilojen varatoimitusjohtaja Riku Patokoski iloitsevat ison yhteisen ponnistuksen onnistuneesta lopputuloksesta. Kolmikko on vakuuttunut siitä, että Tuusulan Toiveiden kortteli tulee toimimaan kaupunkiasumisen suunnannäyttäjänä.

Osittain yhteiskäytössä oleva piha-alue monipuolisine toimintoineen kokoaa korttelin eri-ikäiset asukkaat, vierailijat, henkilökunnan ja päiväkotilapset sekä -koirat aktiiviseen arkeen yhdessä.

Puurakentamisen suosio näkyy myös Toiveiden korttelissa. Julkisivut ovat lämpökäsiteltyä puupaneelia ja puurimoitusta. Monimuotoinen katto tuo särmää ulkonäköön ja antaa mahdollisuuden korkeuseroihin rakennuksen sisällä.

Rakennukset rajaavat kortteliin selkeän, yhtenäisen pihaalueen, joka on toteutettu niin, että myös ikääntyvien ja esimerkiksi muistisairaiden on helppoa ja turvallista liikkua esteettömillä kulkureiteillä.

Sisäarkkitehtuurissa panostettiin ekologisiin, hengittäviin ja kotimaisiin materiaalivalintoihin. Puuta näkyy paljon, se luo lämpöä ja kodinomaisuutta.

Päiväkodin ja hoivakodin arjet kohtaavat yhteispihan lisäksi valoisissa ruokailutiloissa, joista on näköyhteys sisälasiseinän myötä kummankin toimijan tiloihin ja välissä avattavissa oleva lasipariovi.

Päiväkodin ja hoivakodin alueet on jaoteltu värialueilla helposti tunnistettaviksi, ja värimaailma on yhteneväinen ulkopuolen murrettujen värisävyjen kanssa. Monet yhteistilat mahdollistavat päiväkodin ja asukkaiden vuorovaikutuksen ja kanssakäymisen, mutta ne ovat myös täysin jaettavissa ja valvottavissa tarjoten turvallisen ja rauhallisen ympäristön elämiseen ja varhaiskasvatukseen.

Edellinen Seuraava