Artikkelit | 27.10.2020

Yhteistyössä kohti Lohjan Asuntomessuja

Hoivatilat, Attendo ja Pilke päiväkodit toteuttavat yhteisöllisen palvelukiinteistön Lohjan Asuntomessuille 2021. Toiveiden kortteli – konseptin mukaisessa kokonaisuudessa yhdistyvät varhaiskasvatus ja ikäihmisten asuminen sekä hoivapalvelut. Päiväkodissa on tilat noin 60 lapselle, hoivakodissa 50 hoivapaikkaa ikäihmisille.

Yhteisöllisyyden periaatteet näkyvät rakennuksessa monessa kerroksessa. Päiväkodin ja hoivakodin asukkaat toimivat samassa pihapiirissä. Myös viereisten rakennusten yhteiskäyttöiset tilat ja kaikkien asukkaiden yhteinen piha-alue tuovat koko korttelin asukkaita ja vierailijoita yhteen. Rakennuksessa sijaitseva yhteiselle torialueelle avautuva ravintolatila mahdollistaa myös korttelin ulkopuolisten asukkaiden vierailut. Ravintolasta voi seurata koko korttelin elämää.

Kyseessä on Hoivatiloille jo kolmannet Asuntomessut ja toiset Toiveiden kortteli-konseptilla. Hoivatilojen hankekehityspäällikkö Olli Haapio on todella tyytyväinen yhteistyöhön palveluoperaattoreiden ja asuntomessuorganisaation kanssa.

– Olemme saaneet olla mukana kokonaisuuden luomisessa alusta saakka, joten kohteemme tulee integroitumaan messualueeseen aidosti. Konseptin teema ”Kohtaamisia” tulee ilmentymään piha-alueiden ja palvelutilojen yhteiskäytöllä, mikä toteuttaa myös monisukupolvisuutta. Olen tyytyväinen myös luontoteeman korostamiseen pihasuunnittelussa, kertoo Haapio.

Luonnonläheistä yhteiseloa järvimaisemissa

Hoivakodin parvekkeet ja yhteistilat on suunnattu järvimaisemaa kohti. Pihan marjapensaiden ja puiden sekä viljelylaatikoiden avulla myös päiväkodin lapsille voidaan opettaa ekologisuutta ja luonnon kiertokulkua. Kortteli ja sen lähiympäristö on suunniteltu niin, että siellä on turvallista
liikkua. Alueella on paljon rantaan vieviä autottomia reittejä.

– Meistä on hienoa olla mukana hankkeessa, joka tuo ihmiset yhteen yli sukupolvirajojen. Hoivakodin sisätiloista tulee viihtyisät ja toimivat, minkä lisäksi piha-alue tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia. Lohjanjärven kauniit rantamaisemat, vehreä ja turvallinen lähiympäristö sekä kohtaamiset päiväkodin väen kanssa tuovat epäilemättä iloa monen ikääntyneen asukkaan arkeen, sanoo Attendon aluejohtaja Simo Saaranen.

Edellinen Seuraava