Artikkelit | 4.4.2023

Rauhallista, lapsentahtista varhaiskasvatusta

Malminkartanon palvelukortteli tarjoaa koteja ja palveluita lapsille, ikääntyneille sekä kehitysvammaisille tai muun syyn vuoksi apua ja tukea tarvitseville ihmisille, ja myös koirille!

Modernit, viihtyisät ja turvalliset tilat on suunniteltu yhdessä palveluntarjoajien kanssa, ja korttelissa on myös yhteiskäyttötiloja sekä viihtyisä ja monipuolinen pihapiiri. Tilat on rakennuttanut ja omistaa Hoivatilat Oyj.

Toiminta palvelukorttelissa käynnistyy vaiheittain. Alkuvuodesta taloon ovat asettuneet Tukena Tähtiomenan ja Norlandia Isopakarin asukkaita. Päiväkodit – lapsille ja koirille avautuvat myöhemmin.

Norlandia Pikkupakari avaa ovensa elokuussa

Uudet tilat otetaan aluksi haltuun 0–5-vuotiaiden toimesta, ja tavoitteena on järjestää myös esiopetusta syksystä 2024 alkaen. Pikkupakari on pieni, 3-ryhmäinen päiväkoti, jossa varhaiskasvatusta toteutetaan lapsen vahvuuksien kautta. Lisäarvoa tuo sijoittuminen palvelukortteliin, jonka voi nähdä kuin monimuotoisena yhteiskuntana pienoiskoossa.

Norlandia Päiväkodeilla on erinomaisia kokemuksia Yhdessä- konseptista, ja sijoittuminen monisukupolviseen palvelukortteliin onkin herättänyt alueen lapsiperheissä paljon mielenkiintoa. Hoitopaikkojen haku on parhaillaan käynnissä, ja kevättalvella on mahdollisuus käydä tutustumassa päiväkotiin ja samalla koko palvelukorttelin tunnelmaan avoimien ovien illoissa. Ajankohdat ilmoitetaan Norlandia Päiväkotien verkkosivuilla, norlandiapaivakodit.fi/pikkupakari/.

Kaikissa Norlandian päiväkodeissa panostetaan pienryhmäpedagogiikkaan, jotta jokainen lapsi tulee kuulluksi ja nähdyksi. Lapsen osallisuutta kunnioitetaan ja hänen mielipiteitään sekä aloitteitaan arvostetaan.


Lue lisää:

Edellinen Seuraava