Artikkelit | 8.12.2021

Hoivatilalainen esittäytyy – Ylläpitopäällikkö Matias Lehtonen

Olen 38-vuotias perheenisä Vantaalta. Kotoisin olen Torniosta ja opiskellut muun muassa Oulussa. Reilut kymmenen viime vuotta olen asunut pääkaupunkiseudulla.

Minulla ja avopuolisollani on kaksi alle kouluikäistä poikaa ja kääpiöpinseri, jotka pitävät miehen liikkeessä. Liikun kyllä muutenkin paljon, tuoreimpana juttuna hurahdin maahockeyn pauloihin ja pelaan sitä SM-tasolla. Harrastan myös lenkkeilyä, pyöräilyä, golfia, hiihtoa – kaikenlaista liikuntaa ja ulkoilua sekä toki lasten kanssa touhuamista.

Opiskelin aikoinaan tietoliikenneasentajaksi, mutta vaihdoin talotekniikan pariin ja opiskelin LVI-insinööriksi. Ennen Hoivatiloille siirtymistä elokuussa 2020 työskentelin monipuolisissa ylläpidon ja pienurakoinnin tehtävissä.

Millainen on työnkuvasi Hoivatiloilla?

Vastaan niistä kiinteistökohteista, joissa Hoivatiloilla on laajempi ylläpitovastuu, eli vuokrasopimukseen kuuluu esimerkiksi siivous-, vartiointi- ja jätehuoltopalveluita. Hoivatilat on kiinteistöjänsä vastuullinen omistaja, mikä luonnollisesti näkyy työssäni ylläpidon parissa. On todella tärkeää, että asiakkaamme tavoittavat meidät hyvin ja tarvittaessa nopeasti, varsinkin erikoistilanteissa.

Vastuulliseen omistajuuteen nivoutuu myös digitalisaation ja automaation hyödyntäminen: viimeisimmillä järjestelmillä seuraamme kiinteistöjen tilaa, kuten energiankulutusta, ja pystymme ylläpidossa ennakoimaan sekä tehostamaan toimintaa.

Työni on innostavaa ja monipuolista, kuten pitääkin olla. Joskus se on myös haastavaa, mutta sekin kuuluu asiaan, sillä muuten en voi kehittyä tehtävissäni.

Mikä Hoivatiloilla on parasta?

Loistavat työkaverit ja työn merkityksellisyys. Olen ollut onnekas, sillä olen aina saanut työskennellä hyvässä porukassa, niin myös Hoivatiloilla. Olen urallani saanut ammentaa oppia kokeneilta konkareilta, joten pyrin myös itse jakamaan sitä eteenpäin muille.

En keksi kiinteistöalalta montaa merkityksellisempää työsarkaa kuin omani; mm. päiväkoti-, hoivakoti- ja opetustilojen parissa työskentely. Se olikin ratkaisevaa Hoivatiloille siirtymisessä. Mahtavaa Hoivatiloilla on myös se, kuinka meitä kannustetaan liikkumaan ja huolehtimaan kunnostamme.

Edellinen Seuraava